HPK:sta ensimmäinen Isonmäen parakeissa pukeva joukkue

LIIGA / Uutinen
Kari Lehtonen palaa tuttuun paikkaan retkiolosuhteissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kuopion KalPa oli viimeinen joukkue, joka käytti Isonmäen hallin vieraspukukoppeja. Jatkossa vierasjoukkue saapuu jäälle työmaakopeista hallin pihalta.

Porin Isonmäen jäähallin remontti on ollut jo käynnissä seisomakatsomon takana. Ensimmäiset konkreettiset vaikutukset nähdään tiistain 3.3. HPK-ottelussa, kun vierasjoukkueen pukukoppitilat poistuvat käytöstä.

− On monia tapoja tehdä halliremontteja. Porissa otimme pienen varaslähdön, eikä se ole mielestäni ollenkaan huono juttu, kertoo Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

− Päällimmäisenä tavoitteena on, että mitä aikaisemmin aloitamme, sitä aikaisemmin pääsemme myös syksyllä takaisin halliin.

Liigan otteluohjelmassa joudutaankin huomioimaan porilaisjoukkueen alkusyksy aika tarkasti. Arviolta kymmenkunta kauden 2015-2016 ensimmäistä peliään patapaidat pelaavat vieraskentillä.

− Lokakuun kymmenes päivä on tarkoitus pelata ensimmäinen kotiottelu. Otteluohjelmaa sorvataan vielä Liigan kanssa, että saamme jaoteltua ison määrän kotipelejä järkevästi, miettii Hirsimäki.

Ässien edustusjoukkue kamppailee tiistaina HPK:n kanssa tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun taas A-nuorten joukkue aloittaa keskiviikkona 4.3. puolivälieränsä niin ikään HPK:ta vastaan.

− Ei remontin anneta vaikuttaa joukkueen tekemiseen, vakuuttaa päävalmentaja Pekka Rautakallio.

− A-nuorten kohdalla remontin huomaa, mutta ei sen vaikutus ole välttämättä negatiivinen. Tosin kannattaa pelata hyvin, sillä pelin jälkeen joutuu kulkemaan junnuareenalle polkua pitkin, veistelee A-nuorten päävalmentaja Petteri Niittynen.

Mielenkiintoiseksi tilanne menee, mikäli molemmat joukkueet jatkavat kevättään kovin pitkälle. Päällekkäisyyksiltä vältytään vielä urakan alkuvaiheessa.

− Niin hyvin olemme valmistautuneet kuin olemme pystyneet, arvioi myös urheilujohtaja Mika Toivola.

» Lähetä palautetta toimitukselle