HPK nuorten välieriin − Sarokselle komea nollapeli

Muut Sarjat / Uutinen
Sarokselle komea voitto.
Nuorten SM-liigan puolivälierissä pelattiin ratkaisuotteluita. Hämeenlinnassa Liiga-apu Juuse Saros piti nollan HPK:n maalilla.

HPK ratkaisi puolivälieräsarjan neljännen ottelun komealla 5-0-voitolla Porin Ässistä. Ottelun sankareina olivat Kerho-maalilla nollapelin pitänyt Liiga-apu Juuse Saros sekä tehot 2+1 mieheen iskeneet Julius Valtonen ja Patrik Virta.

Virralle ja puolustaja Matias Haaraselle kyseessä oli jo viides ottelu viiteen päivään, sillä molemmat ehtivät avustaa välissä myös HPK:n edustusjoukkuetta.

Ottelusarjan neljänteen otteluun lähdettiin HPK:n johtaessa sarjaa 2-1-otteluvoitoin, eli hämeenlinnalaisilla oli mahdollisuus katkaista sarja kotonaan. Ensimmäinen erä lähtikin liikkeelle HPK:n merkeissä. Ensimmäinen maali nähtiin ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun Virta pääsi tuikkaamaan maalin edestä HPK:n johtoon.

Kerho hallitsi kiekollista peliä ja vyörytti hyökkäyksiään Ässien päätyyn. Ässät pääsi peliin mukaan vasta Kerhon jäähyjen myötä. Lähimmäksi pääsi Joonas Huovinen, joka joutui kuitenkin toteamaan Saroksen vetävän pidemmän korren. Saroksen patjatorjunta maaliviivalta piti Ässät nollissa.

Toisessa erässä peli oli rikkonaista, sillä jäähyjä vihellettiin useampia molemmille joukkueille. Erän ainoan maalin teki HPK, jonka Eetu Tuulola pääsi lataamaan upeasta syötöstä lukemiksi 2-0. Ässät sai kokonaisuutena erän aikana enemmän paikkoja aikaiseksi ja vei laukaukset 10-5.

Ässät viritteli kolmannessa erässä kiriä, mutta maalinteossa se ei onnistunut millään. Kerhon maalinedusta pysyi joukkueelta tiiviisti tukossa ja Saros poimi yksittäiset hyvätkin tilanteen rauhallisella työskentelyllään pois. Peli ratkesi kahteen pikaiseen maaliin.

Salo kehui joukkueensa henkistä kanttia

Ottelusarjan selkeäksi käännekohdaksi muodostui kolmas ottelu Porissa. Toisen pelin vieraissa lukemin 6-1 voittanut Ässät jäi joukkueena tiivistyneen HPK:n jalkoihin, eikä Kerho taipunut enää neljännen pelin ajoittaista hermoilua lukuunottamatta päästämään takaiskuja. HPK:n päävalmentaja analysoi ottelusarjaa ottelun jälkeen.

− Kiekonhallinta oli läpi sarjan hyvää, mutta tässä olimme valmiimpia. Kolmannessa erässä jäädyimme aika legendaarisesti ajattelemaan "mä en tee virhettä, mä en tee virhettä" ja Ässät pääsi niskan päälle. Selvisimme kuitenkin hyvin, kehui Olli Salo joukkueensa esitystä.

Ässät hallitsi laukaisutilastoja, mutta HPK sai pidettyä Ässät enimmäkseen poissa parhaalta maalintekosektorilta.

− Se kertoo sitoutumisesta. Pystyimme pitämään Ässät kauempana.

Muista Liiga-avuista edustusjoukkueen kanssa ei ole keskusteltu, vaikka HPK:n liigajoukkueessa onkin pari edustuskelposta pelaajaa.