Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
HPK ja Pelicans kohtaavat tammikuussa hieman erilaisessa ympäristössä.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

HPK ja Pelicans kohtaavat Tallinnassa - "Haluamme olla toiminnassamme innovatiivisia edelläkävijöitä"

Tulevalla liigakaudella pelataan HPK:n ja Pelicansin välillä historiallinen ottelu, kun joukkueet kohtaavat virallisessa runkosarjaottelussa Tallinnassa.

Liigan ensimmäinen ulkomailla pelattava ottelu järjestetään 27.1.2018 Tondiraba Areenalla, Tallinnassa. Ottelussa siis ratkotaan Hämeen herruutta, kun jäälle luistelevat HPK ja Pelicans. 

− Haluamme olla toiminnassamme innovatiivisia edelläkävijöitä ja ennen kaikkea tarjota kannattajillemme ainutlaatuisia kokemuksia, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi asiaa Pelicansin tiedotteessa.

− Tätä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo hyvä tovi ja olemme todella tyytyväisiä, että nyt voimme alkaa tosissaan rummuttamaan tätä.

HPK:n puolella ollaan niin ikään tyytyväisiä tapahtumaan ja sen vaikutuksiin.

− Lähdemme innolla mukaan Tallinnaan. Käynnistimme Pelicansin kanssa viime kaudella hyvän yhteistyön Hämeen Herruus -kamppailun osalta, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen seuran tiedotteessa.

− Molemmat seurat kehittävät aktiivisesti toimintaansa ja olikin helppo ratkaisu sanoa kyllä tälle matkalle.

Myös Liigan puolella ollaan tyytyväisiä tähän tempaukseen.

− Me suhtaudumme tähän erittäin positiivisesti. On markkinallisesti tärkeää, että Liiga näkyy Suomen rajojen ulkopuolella ja tämä on erittäin hieno veto, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä iloitsi. 

Järvelä on käynyt jo järjestäjien kanssa tutustumassa areenan puitteisiin. 

− Puitteet olivat hienot ja kaikki fasiliteetit a-luokkaa. Pelaajille kyseessä ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan Liigaa ulkomaille, mikä tuo lisäjännitettä ja uusia ulottuvuuksia itse peliin. Odotan hienoa tapahtumaa.

Lue myös

Hylätty johto-osuma kismitti Tuulolaa: "Mielestäni se oli selvä maali"

LIIGA | 13.2.2018 21:56
HPK yritti tiistaina Ässät voittamalla päästä vielä lähemmäs pudotuspelijunaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. HPK:n Eetu Tuulola harmitteli tappiota ja hylättyä maalia, mutta totesi, että joukkue jaksaa vielä uskoa. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Jesse Saarinen loppukaudeksi Lahteen

LIIGA | 10.10.2017 16:38
Jesse Saarinen siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella Lahden Pelicansiin. Viime kaudella Kärpissä kiekkoillut hyökkääjä oli alkukauden ilman seuraa. lue lisää

Miro Karjalainen kahden ottelun pelikieltoon

LIIGA | 26.9.2017 11:47
HPK:n Miro Karjalainen sai kahden ottelun pelikiellon tappelusta Kärppien Jari Sailion kanssa. lue lisää

SaiPa–Pelicans, ottelusarjaraportti: SaiPa vei vauhdikkaan ensimmäisen näytöksen Pelicansin hallinnasta huolimatta

LIIGA | 13.3.2018 21:49
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat SaiPa ja Pelicans. SaiPa oli runkosarjassa seitsemäs, kun Pelicans sai tyytyä viimeiseen tarjolla olleeseen pudotuspelipaikkaan. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Joonas Lehtivuori

HPK #3 L p
s. 1988 Pirkkala, FIN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2006 Philadelphia Flyers, 4. kierros #101