HPK hankki kanadalaishyökkääjän - "Suomi on jääkiekkomaa"

LIIGA / Uutinen
HPK:lle vahvistus Kanadasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Hämeenlinnan Pallokerho on ilmoittanut tehneensä sopimuksen 27-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Peter LeBlancin kanssa. Seura tiedotti asiasta tiistaina.

Päävalmentaja Pasi Arvonen kehuu hankintaa monipuoliseksi.

− LeBlanc pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä, että laitahyökkääjänä, mikä antaa vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja peluutukseen. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa ja pelasi vaikean syksyn jälkeen erittäin hyvän kevään. SHL-karsinnoissa oli jo joukkueensa johtavia pelaajia, kertoo Arvonen seuran julkaisemassa tiedotteessa.

LeBlancilla on yliopistokiekkotausta ja viimeisellä yliopistokaudellaan hän toimi New Hampshiren joukkueen kapteenina. Neljä seuraavaa kautta LeBlanc pelasi pääasiassa AHL:ssä. Kaudella 2013-2014 hän pääsi maistamaan NHL-kiekkoa yhden ottelun verran Washington Capitalsissa.

Viime kausi Euroopassa

Viime kaudeksi hän suuntasi urallaan ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Röglen riveissä LeBlanc merkkautti 50 ottelussa yhteispisteet 6+12. Tilastollisesti hyökkääjän uran tilastollisesti paras kausi on 2011-2012, jolloin AHL-joukkue Rockford IceHogsissa tilastoihin kertyi 24 maalia ja 20 maaliin johtanutta syöttöä.

Tiedotteen kommenteissa LeBlanc puhkuu intoa Suomessa kiekkoilemisesta.

− Olen todella innoissani ja ottanut paljon selvää uudesta kotikaupungistani. Suomi on jääkiekkomaa ja kaikki mitä olen kuullut, on positiivista.

Myös tuleva joukkuekaveri Patrick Holland on entuudestaan tuttu.

− Holland on tuttu vastustajan paidasta, mutta muuten uudet joukkuekaverit ovat vielä tuntemattomampia. Vanha joukkuekaverini David Kolomatis pelasi viime kaudella Tapparassa ja olen hänen kanssaan jutellut siitä, millaista Suomessa on olla.

Joukkue valmis kauteen

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo tiedotteessa joukkueen olevan nyt pelaajahankintojen osalta valmis sarjakauteen.

- HPK:ssa ollaan tyytyväisiä, että monen mutkan kautta joukkue saatiin tässä vaiheessa valmiiksi. Ryhmä lähtee kokonaisena ensi viikolla Rovaniemen leirille pois lukien nuorten maajoukkueissa mukana olevat pelaajamme. Leikkisästi sanoen, niin kuin entinen kollegani on joskus heittänyt lentävän legendaarisen lauseen: "Näillä mennään". Ammattilaisliigassa voi luonnollisesti tapahtua muutoksia kauden aikana ja HPK:ssa näihin myös ollaan valmiita tarvittaessa reagoimaan resurssien puitteissa, kertoo Korpela tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle