Hokin vahvuuteen kolme uutta pelaajaa

MESTIS / Uutinen
A-junioreiden SM-liigan maalikuningas Niklas Näppi pelaa tulevan kauden lainasopimuksella Kajaanin Hokissa.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokin vahvuuteen liittyy kolme uutta pelaajaa. Hyökkääjä Janne Niva siirtyy Hokkiin Joensuusta, Niklas Näppi tulee lainalle Rauman Lukosta ja Valtteri Autio puolestaan on solminut koesopimuksen kajaanilaisseuran kanssa.

Kolmella viime kaudella Jokipoikia edustanut Janne Niva on solminut Hokin kanssa yksivuotisen sopimuksen. 24-vuotias Niva iski päättyneellä kaudella Jokipojissa tehot 10+10. Jokipoikien lisäksi Nivalla on Mestis-kokemusta Kiekko-Laserin paidasta.

Kolarissa kiekko-oppinsa saanut Niva on entuudestaan tuttu pelaaja Hokin päävalmentaja Jari Laukkaselle, sillä Niva ja Laukkanen olivat yhdessä voittamassa A-junioreiden SM-Liigan mestaruutta Kärppien paidassa.

− Niva on erittäin hyvä kahden suunnan laitahyökkääjä. Hän on hyvä alivoimapelaaja ja tuo myös meidän joukkueeseen lisää kokemusta, Laukkanen kuvailee uutta vahvistusta.

Erityisesti Nivan monipuolisuus on Hokki-luotsi Laukkasen mieleen.

− Hän pystyy pelaamaan sekä alemmissa ketjuissa että hyökkäävissä ketjuissa, mistä hyvänä esimerkkinä toimii viime kausi Jokipojissa, kun Niva pelasi ykkösketjussa Mikael Ruohomaan ja Sami Blomqvistin kanssa, Laukkanen jatkaa.

Näppi koko kauden lainalle, Autio try-outille

Rauman Lukon sopimuspelaajiin kuuluva Niklas Näppi pelaa tulevalla kaudella Hokissa koko kauden kestävällä lainasopimuksella. Eurajoelta lähtöisin oleva lahjakas laitahyökkääjä on pelannut myös kymmenen ottelua nuorten maajoukkueissa.

− Kiitos tästä koko kauden lainasta kuuluu Lukon organisaatiolle. Keskustelimme asiasta Risto Dufvan kanssa ja päädyimme siihen, että tämä on Näpille hyvä paikka opetella vastuullista roolia miesten peleissä, Laukkanen kiittelee.

20-vuotias Näppi iski päättyneellä kaudella Lukon A-junioreissa 42 otteluun tehot 38+22=60, joka oikeutti pistepörssin toiselle sijalle. Näpin tekemät 38 maalia riittivät myös maalipörssin voittoon.

Näppi siirtyi loppukaudeksi Mestiksen hopeajoukkue Jukureiden riveihin. Yhdeksässä runkosarjaottelussa Näppi iski tehot 2+2 ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa Näppi kirjautti tililleen yhden syöttöpinnan.

21-vuotias puolustaja Valtteri Autio puolestaan saapuu Kajaaniin tryout-sopimuksen turvin. Vaasalaislähtöisen Aution kaksi edellistä kautta on sujunut Ranskan kakkosliigassa.

Kajaanista opiskelupaikan syksyksi saanut Autio oli itse yhteydessä seuraan hakiessaan pelipaikkaa.

− Autio oli itse aktiivinen meidän suuntaan ja hän halusi tulla meille näytille, Laukkanen valottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle