Mikael Ruohomaa teki jatkoajalla ottelun voittomaalin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK:n päätöserän nousu ei riittänyt - Kärpille jatkoaikavoitto ulkoilmaottelussa

Tiistai-iltana Helsingin Kaisaniemessä HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa. Ottelu oli monivaiheinen, ja kotijoukkueelta nähtiin hieno nousu. Lopulta Kärpät otti voiton jatkoajalla lukemin 4−3.

Ensimmäistä erää hallitsi ehkä enemmän HIFK. Molemmat pyrkivät pelaamaan kiekolla, vaikka pelattiin ulkojäällä. 

Molemmilla joukkueilla oli erän aikana omat laadukkaat maalipaikkansa mennä johtoon, mutta molempien joukkueiden maalivahdit ottivat isoja torjuntoja. 

Kärpät pääsi ihan erän loppuhetkillä vielä ylivoimalle, jonka aikana se sai kiekon maaliin. Osumaa ei kuitenkaan hyväksytty, koska eräsummeri oli ehtinyt soida ennen kuin kiekko ylitti viivan.

Toinen erä oli Kärppien hallintaa. Oululaisjoukkue pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja jatkoi painostusta käytännössä läpi erän. HIFK oli koko ajan pari luistimenpotkua vierasjoukkuetta jäljessä.

Kärpät myös teki ottelun avausmaalin Ville Leskisen johdolla. Tästä meni noin viisi minuuttia ja hyvää kautta Kärppien paidassa pelaava Charles Bertrand vei vierailijat kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti aikalisän.

− Toisessa erässä meiltä jotenkin jäi energisyys koppiin, Kärpät oli parempi toisessa erässä. Liikkui ja liikutti kiekkoa paremmin ja pääsi johtoon, Selin kertoi.

Aikalisä toi hetkeksi HIFK:n pelaamiseen ryhtiä, mutta Mikael Ruohomaa vei Kärpät jo kolmen maalin johtoon alivoimalla. 

− Tietysti tuollainen alivoimamaali tällaisissa peleissä on niin iso, Selin mietti.

Kotijoukkue kolmannessa tasoihin

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut HIFK. Se oli läpi erän hallitsevampi osapuoli ja loi laadukkaita maalipaikkoja läpi erän. Palkinto tuli heti erän alussa, kun Patrik Carlsson toi kotijoukkueen kahden maalin päähän.

Maalista HIFK sai lisää virtaa, ja joukkuesta huomasi, että kiri oli todellakin alkanut. Oliwer Kaski lisäsi lisää vettä myllyyn tuomalla HIFK:n maalin päähän, vain pari minuuttia Carlssonin maalin jälkeen.

Näiden maalien jälkeen Kärpät oli hetken aikaa kunnolla helisemässä. Vierasjoukkue otti kaksi jäähyä lyhyen ajan sisään, joista jälkimmäisen aikana Erik Thorell tasoitti lukemiksi 3—3.

− Kolmas erä oli fantastinen joukkueelta, Selin kehui. 

Jatkoajalla ratkaisu tuli Ruohomaan yksilösuorituksen jälkeen. Hän harhautti HIFK:n puolustajan ja laittoi kiekon maaliin. Näin ollen Kärpät voitti 4—3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Bäckström torjuu HIFK:n maalilla - Kärppien kokoonpanossa pieni muutos

LIIGA | 5.12.2017 13:02
HIFK ja Kärpät kohtaavat tiistai-iltana ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä. Kotijoukkueen maalilla pelaa lauantaina Mikkelissä nollapelin torjunut Niklas Bäckström. lue lisää

HIFK:n ja Kärppien valmentajat innoissaan ulkoilmaottelusta: "Pohjoinen vastaan etelä"

LIIGA | 5.12.2017 9:30
HIFK ja Kärpät ottavat yhteen tiistai-iltana Helsingin Kaisaniemessä ulkoilmaottelussa. Molempien joukkueiden valmentajat olivat maanantaina innoissaan tulevasta ottelusta. lue lisää

HIFK heittää apinan harteilta, Kärpät murskaa KooKoon

LIIGA | 25.11.2017 9:30
Lauantain kierrokselta lähdetään hakemaan monivetokertoimia Kärppien suurimaalisella voitolla KooKoosta sekä HIFK:n voitolla Tapparasta. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Helsingissä muhii todellinen floppivaara - Tappara marssii ykköseksi

LIIGA | 7.9.2017 16:00
Liigan viiden parhaan joukkueen ero seuraaviin on tällä kaudella iso. Ei ole sellaisia joukkueita, jotka voisivat sysätä näitä viittä joukkuetta alaspäin. Silti hallitsevalle mestarille on vain yksi potentiaalinen haastaja, ainakin jos Vihellyksen jälkeen -kaksikkoa on uskominen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jyri Junnila

Kärpät #84 R lh
s. 1984 Raahe
173CM / 79KG
SOPIMUS: 2019