Mikael Ruohomaa teki jatkoajalla ottelun voittomaalin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK:n päätöserän nousu ei riittänyt - Kärpille jatkoaikavoitto ulkoilmaottelussa

Tiistai-iltana Helsingin Kaisaniemessä HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa. Ottelu oli monivaiheinen, ja kotijoukkueelta nähtiin hieno nousu. Lopulta Kärpät otti voiton jatkoajalla lukemin 4−3.

Ensimmäistä erää hallitsi ehkä enemmän HIFK. Molemmat pyrkivät pelaamaan kiekolla, vaikka pelattiin ulkojäällä. 

Molemmilla joukkueilla oli erän aikana omat laadukkaat maalipaikkansa mennä johtoon, mutta molempien joukkueiden maalivahdit ottivat isoja torjuntoja. 

Kärpät pääsi ihan erän loppuhetkillä vielä ylivoimalle, jonka aikana se sai kiekon maaliin. Osumaa ei kuitenkaan hyväksytty, koska eräsummeri oli ehtinyt soida ennen kuin kiekko ylitti viivan.

Toinen erä oli Kärppien hallintaa. Oululaisjoukkue pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja jatkoi painostusta käytännössä läpi erän. HIFK oli koko ajan pari luistimenpotkua vierasjoukkuetta jäljessä.

Kärpät myös teki ottelun avausmaalin Ville Leskisen johdolla. Tästä meni noin viisi minuuttia ja hyvää kautta Kärppien paidassa pelaava Charles Bertrand vei vierailijat kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti aikalisän.

− Toisessa erässä meiltä jotenkin jäi energisyys koppiin, Kärpät oli parempi toisessa erässä. Liikkui ja liikutti kiekkoa paremmin ja pääsi johtoon, Selin kertoi.

Aikalisä toi hetkeksi HIFK:n pelaamiseen ryhtiä, mutta Mikael Ruohomaa vei Kärpät jo kolmen maalin johtoon alivoimalla. 

− Tietysti tuollainen alivoimamaali tällaisissa peleissä on niin iso, Selin mietti.

Kotijoukkue kolmannessa tasoihin

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut HIFK. Se oli läpi erän hallitsevampi osapuoli ja loi laadukkaita maalipaikkoja läpi erän. Palkinto tuli heti erän alussa, kun Patrik Carlsson toi kotijoukkueen kahden maalin päähän.

Maalista HIFK sai lisää virtaa, ja joukkuesta huomasi, että kiri oli todellakin alkanut. Oliwer Kaski lisäsi lisää vettä myllyyn tuomalla HIFK:n maalin päähän, vain pari minuuttia Carlssonin maalin jälkeen.

Näiden maalien jälkeen Kärpät oli hetken aikaa kunnolla helisemässä. Vierasjoukkue otti kaksi jäähyä lyhyen ajan sisään, joista jälkimmäisen aikana Erik Thorell tasoitti lukemiksi 3—3.

− Kolmas erä oli fantastinen joukkueelta, Selin kehui. 

Jatkoajalla ratkaisu tuli Ruohomaan yksilösuorituksen jälkeen. Hän harhautti HIFK:n puolustajan ja laittoi kiekon maaliin. Näin ollen Kärpät voitti 4—3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

HIFK:n, SaiPan ja Dinamo Riikan puolustukset todellisissa testeissä

LIIGA | 26.1.2018 9:00
Perjantain supermonivetokierroksella on kolme ottelua Liigaa höystettynä Jokereiden KHL-kamppailulla. Kierroksen teemana on hauraiden puolustuskalustojen testaaminen. Houkuttimena toimii myös 30 000 euron bonusraha neljä oikein -voittoluokassa. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -läpimurrot: "Heiskanen on päivänselvä ykkösvalinta"

LIIGA | 22.12.2017 11:00
Kukaan ei ole yllättynyt Miro Heiskasen läpimurrosta, mutta ketkä muut ovat syttyneet sarjan tähtikartalle? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Koskenkorva

Kärpät #51 L kh
s. 1999 Oulu
184CM / 81KG
SOPIMUS: 2020