HIFK:lle merkittäviä vahvistuksia - Bäckström ja Aaltonen liittyvät ryhmään

LIIGA / Uutinen
Aaltonen jatkaa Helsingissä, mutta pelipaidan väri vaihtuu punaiseen.
HIFK vahvistaa rivejään maalivahti Niklas Bäckströmillä sekä hyökkääjä Juhamatti Aaltosella. Molempien sopimukset ovat yksivuotiset.

HIFK-kasvatti Niklas Bäckström on pelannut kaudesta 2006-07 lähtien NHL:ssä ja edustanut Minnesota Wildiä sekä Calgary Flamesia. Liigassa 38-vuotias torjuja on torjunut HIFK:n lisäksi SaiPan ja Kärppien maalilla. Urallaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut Bäckström on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

− On mukava palata. Siitä on varmaa parikymmentä vuotta, kun viimeksi pelannut tässä paidassa, pitkä hieno matka takana ja tuntuu hienolta palata kotiin, Bäckström kommentoi.

− Paljon hienoja kokemuksia matkan varrelta ja saanut olla osa erittäin hienoja joukkueita. Kun tässä ikää on tullut lisää, niin kaipaa vähän haasteita ja erilaisia tilanteita. Kotikaupungissa pelaaminen on varmasti iso haaste.

Juhamatti Aaltonen kiekkoili viimeiset kaksi kautta Jokereiden KHL-joukkueessa. Päättyneellä kaudella 31-vuotias laitahyökkääjä tehtaili 45 ottelussa tehot 15+13. Kärppäkasvatti on pelannut Liigaa aiemmin Kärppien lisäksi Pelicansissa ja saavuttanut neljän Suomen mestaruuden lisäksi hopea- ja pronssimitalin. 

− Helsingissä on ollut kivaa ja halusin jäädä tänne asumaan. Hirveästi kiinnosti HIFK: perinteikäs seura, hienot fanit ja hyvä haaste itselle, Aaltonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle