Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Helsingissä pelataan tulevana talvena taas jääkiekkoa taivasalla.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK, Kärpät ja Jokerit pelaavat ensi talvena Kaisaniemessä

Helsingissä Kaisaniemen puistossa pelataan ensi talvena kaksi huipputason jääkiekko-ottelua. Ulkoilmaotteluissa kohtaavat HIFK ja Kärpät sekä Jokerit ja SKA.

Kauppalehti uutisoi eilen, että Helsingin IFK ja Helsingin Jokerit järjestävät ensi talvena pääkaupungissa ulkoilmatapahtuman. Tapahtuma sisältää Jatkoajan tietojen mukaan kaksi huippuottelua, joissa kohtaavat Liigassa pelaavat HIFK ja Oulun Kärpät sekä KHL:ssä pelaavat Jokerit ja Pietarin SKA. Tapahtuma järjestetään Jatkoajan tietojen mukaan Kaisaniemen puistossa.

Jääkiekkospektaakkeli on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Helsingin kaupunki on mukana järjestämässä tapahtumaa. Helsingissä on aiemmin pelattu huippujääkiekkoa ulkosalla vuosina 2011, 2012 ja 2014, jolloin HIFK ja Jokerit kohtasivat Olympiastadionilla Talviklassikoissa. Nyt Olympiastadion on remontissa, ja Kaisaniemeen rakennetaan viime talvena Tampereella järjestetyn Ulkojäät 2016 -ulkoilmatapahtuman kaltainen tapahtuma-alue, jossa katsomot tulevat kaukaloa liki.

HIFK on Jatkoajan tietojen mukaan kaavaillut uutta ulkoilmatapahtumaa jo puolisentoista vuotta. Se halusi järjestää sellaisen nimenomaan Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Jokerit puolestaan täyttää tulevalla kaudella 50 vuotta. Erikoistapahtuma sopii hyvin juhlistamaan virstanpylvästä.

Eri sarjoissa pelaavien helsinkiläisseurojen yhteistyö on yllättävää, sillä kaksikon välit ovat olleet viime vuosina avoimen kalseat. Tapahtumalla on myös Jääkiekon SM-liiga Oy:n hyväksyntä, vaikka sen omistavat seurat ovat sopineet, että pelaajaliikenne ja harjoitusottelut KHL-Jokerien kanssa on kiellettyä sanktion uhalla. Ulkoilmatapahtumassa ei ole kyse kummastakaan.

Kaisaniemen puisto sijaitsee Helsingin ydinkeskustan vieressä päärautatieaseman kyljessä. Se on suosittu yleisötapahtumien, kuten konserttien, järjestämispaikka.

ANTTI PÄRNÄNEN

Lue myös

HIFK:n, SaiPan ja Dinamo Riikan puolustukset todellisissa testeissä

LIIGA | 26.1.2018 9:00
Perjantain supermonivetokierroksella on kolme ottelua Liigaa höystettynä Jokereiden KHL-kamppailulla. Kierroksen teemana on hauraiden puolustuskalustojen testaaminen. Houkuttimena toimii myös 30 000 euron bonusraha neljä oikein -voittoluokassa. lue lisää

Niklas Hagman lyö luistimet naulaan

LIIGA | MAAJOUKKUE | NHL | KHL | 20.12.2017 20:59
38-vuotias Niklas Hagman lopettaa peliuransa. Hän ilmoitti päätöksestään Twitter-tilillään. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

LIIGA | 8.3.2018 12:07
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Kärpät aloittaa voitokkaasti"
Kärpät on ollut kotikaukalossaan vahva läpi kauden ja vire jatkuu myös puolivälieräavauksessa. Ässien kevätvirekin on ollut kuitenkin kova ja se pääsee paineettomasti haastamaan ennakkosuosikkina olevaa oululaisryhmää, joten Kärpillekään ottelu ei tule olemaan läpihuutojuttu. Oululaisryhmän ykkösketju käänsi pelejä monesti runkosarjassa yksin joukkueensa eduksi ja kolmikko on liikaa myös pudotuspeliavauksessa Ässille. Porilaisryhmä haastaa vahvasti ja pitää pelin tiukkana, mutta Kärpät ykkösketjunsa ja kotivireensä ansiosta vie avauskohtaamisen nimiinsä.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
TPSSaiPa
"SaiPa kiusaa TPS:ää"
SaiPa on osoittautunut kuluvalla kaudella TPS:lle pahaksi haasteeksi, sillä runkosarjassa lappeenrantalaisryhmä vei neljästä keskinäisestä kohtaamisesta nimiinsä kolme. TPS on materiaalinsa puolesta selkeä ennakkosuosikki, mutta SaiPan kovalla taisteluasenteellaan ja loistokautta pelaavan maalivahti Frans Tuohimaan johdolla napsinut kovia päänahkoja aiemminkin. Samat aseet pitävät myös TPS:n pinteessä puolivälieräavauksessa ja voittajan ratkaisemiseksi voidaan tarvita jopa jatkoaikaa.
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Joe Finley

HIFK #3 L p
s. 1987 Edina, MN, USA
203CM / 111KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2005 Washington Capitals 1. kierros #27