HIFK ja Jokerit CHL:ään? – "Tulevaisuudessa KHL on saatava mukaan"

CHL / Uutinen
Turun Palloseura ja Helsingin IFK saattavat pelata tulevaisuudessa CHL:ssä Helsingin Jokereita vastaan
Kuva © Timo Savela
KHL on pakko saada mukaan CHL:ään. Niin sanoo CHL:n toimitusjohtaja.

Champions Hockey Leagueen eli CHL:ään kaavaillaan uusia uudistuksia. Huomattavin niistä on ehdoton halu saada sarjaan KHL-seuroja. CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumann kokee sen välttämättömäksi CHL:n tulevaisuuden kannalta.

– Tulevaisuudessa, jokusen vuoden kuluttua, ehkä kymmenen vuoden aikajänteellä KHL on pakko saada mukaan. Pakko, Baumann painottaa.

KHL:n liittymisestä seurajoukkueiden epäviralliseen Euroopan mestaruussarjaan on keskusteltu julkisestikin tavan takaa. Siihen ovat ottaneet kantaa esimerkiksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sekä KHL:n ja Venäjän jääkiekkoliiton johdossa työskennellyt Helsingin Jokerien suuromistaja Roman Rotenberg. CHL:n hallituksessa istuva Helsingin IFK:n puheenjohtaja Timo Everi laukoi vajaat kaksi vuotta sitten KHL-seurojen CHL:ään tulemisen olevan mahdotonta.

Hänenkin kantansa on sittemmin lientynyt.

– Mielestäni ei ole pakko saada mukaan, mutta ei meillä ole sitä mitään vastaan. Kaikilla tuntuu olevan halua, mutta yhtälössä on kiistattomia haasteita. Aikataulut ovat yksi ja maantiede toinen. Jääkiekkokalenteri on jo nytkin varsin täynnä. Etäisyydet taas ovat pelkästään Venäjälläkin valtavia. Ei tarvitse mennä kovin syvälle itään, kun matka Länsi-Eurooppaan on jo pitkä, Everi miettii.

Baumannin ehdoton visio avaa mahdollisuuden verivihollisten HIFK:n ja Jokerien pelaamiselle samassa sarjassa. Kumpikin lukeutuu kotisarjojensa – Liigan ja KHL:n – potentiaalisiin menestyjiin.

– Minulla ei oikeastaan ole mielipidettä siihen. Meille se sopisi. Toki jokaisen on ensin päästävä CHL:ään, Everi kuittaa.

Baumann kertoo, että muita CHL:ään kaavailtuja uudistuksia ovat Unkarin tuominen mukaan uutena maana ja finaalin pelaaminen vuosittain vaihtuvassa neutraalissa kaupungissa tai peräti neljän parhaan joukkueen lopputurnaus.

– Sarjasysteemimme muuttui rajusti jo tälle kaudelle. Joukkuemäärä putosi 48:stä 32:een ja nyt sarjaan pääsee vain urheilullisin perustein. Aiemmin meillä oli kiintiöpaikat perustajaseuroillemme. Kansalliset sarjat rankataan aiempien kausien CHL-menestyksen mukaan ja maapaikat menevät sitten edelliskaudella liigoissaan menestyneille seuroille

Tällä kaudella perustajamaat Suomi, Ruotsi, Tshekki, Sveitsi, Saksa ja Itävalta saivat CHL:ään yhteensä 24 joukkuetta. Maksimimäärä maata kohti on viisi joukkuetta. Loput kahdeksan paikkaa menivät Norjaan, Tanskaan, Iso-Britanniaan, Ranskaan, Valko-Venäjälle, Puolaan ja Slovakiaan. Suomesta CHL:ssä pelaavat nyt JYP, HIFK, TPS, KalPa ja Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle