HIFK hankki Salmelaisen ja Simicekin

LIIGA / Uutinen
IFK on saanut ensi kauden joukkueensa hyökkäykseen kaksi kovaa nimeä, Tony Salmelaisen ja Roman Simicekin. Salmelainen on IFK:n omia kasvatteja, joka kiekkoili viimeiset kaksi kautta Tampereen Ilveksen paidassa. Simicek on puolestaan Suomessa tuttu HPK:sta, jossa mies pelasi erinomaisesti ennen lähtöään NHL-jäille.

Salmelainen on pitkän linjan IFK-peluri, sillä nuorukaisen isä Tommi "Buffalo" Salmelainen edusti myös aikoinaan punanuttuja ja oli ensimmäinen NHL:ään varattu suomalaispelaaja. Tony siirtyi Ilvekseen kesken toissa kauden ja pelasikin tuolloin loppukauden erinomaisesti saatuaan paljon vastuuta. Päättynyt kausi ei sujunut yhtä näyttävästi, mutta vikkelässä vipeltäjässä on paljon potentiaalia. Tämän on huomannut myös Edmonton Oilers, joka on varannut Salmelaisen. Salmelaisen sopimus on kaksivuotinen.

Simicek oli Hämeenlinnassa todellinen tähtipelaaja. Ronskisti pelaava tsekkisentteri nousi Rinkelinmäen suosikiksi nopeasti. Pelitaitojensa lisäksi Simicekistä on varmasti paljon hyötyä myös pukukopin puolella, sillä hän on luonnollinen johtajatyyppi. HPK-vuosiensa jälkeen Roman lähti kokeilemaan onneaan NHL-kaukaloihin Ivan Hlinkan luotsaaman Pittsburghin tsekkisiirtokuntaan. Simicek kuitenkin kaupattiin kesken kauden Minnesotaan. Minnesotassa miehelle annettiinkin enemmän vastuuta, mutta tällä kaudella "Simin" osaksi ovat jääneet pelkästään farmipelit Houston Aerosin paidassa. Simicekin sopimus kattaa ensi kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle