Hermekselle liigakokemusta ja nuorta voimaa joukkueeseen

MESTIS / Uutinen
Ahlgren on Ässien kasvatti.
Kuva © Timo Savela
Kokkolan Hermes on tehnyt sopimukset hyökkääjä Ville Ahlgrenin sekä puolustaja Eetu Andersonin kanssa.

Ville Ahlgren kiekkoili viime kauden Ranskan pääsarjajoukkue Chamonix-Morzinessa. 23-vuotias hyökkääjä esiintyi joukkueessa 11 ottelussa ilman tehopisteitä.

Porilaislähtöisellä Ahlgrenilla on 123 ottelun Liiga-kokemus Ässien riveistä. Mestiksessä hyökkääjä on pelannut aiemmin TUTOn paidassa.

− Ahlgren on luisteluvoimainen kaveri joka pelasi Ranskassa viime kaudella ja sitä ennen Ässissä liigaa. Nyt Kokkolassa on tavoite hakea uusi startti uralle. Villellä on potentiaalia joukkueelle isoksi pelaajaksi. Kyseessä on monikäyttöinen kaveri ja erittäin vaarallinen pelaaja eritoten luistelunsa ansiosta, kuvaili Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

Puolustukseensa kokkolalaisryhmä sai täydennystä TPS:n A-nuorista siirtyvästä Eetu Anderssonista. Päättyneellä kaudella 20-vuotias puolustaja iski Nuorten Liigassa 42 ottelussa tehot 5+22. Andersson on esiintynyt myös Suomen eri ikäkausimaajoukkueissa.

− Anderssonin pelin vahvuudet lähtevät liikkeelle luistelusta. Hyvä liike edesauttaa koko kentän pelaamista. TPS-junioreista ja nuorisomaajoukkuista on saavutettu hyvä pohja aikuisuralle. Toivomme että Eetu pystyy kasvattamaan rooliaan kauden aikana joukkueen sisällä, Tuukkanen totesi.

Viime kaudella Hermeksen maalia vartioinut slovakkivahti Juraj Holly sen sijaan suuntaa ensi kaudeksi kotimaansa pääsarjajoukkue HK 32 Liptovsky Mikulasin riveihin. 26-vuotias torjuja pelasi Mestiksessä 22 ottelua torjuntaprosentilla 90,4.

» Lähetä palautetta toimitukselle