RoKissa ja Hokissa Peliittojen ohella pelannut Henri Fomin vahvistaa tulevalla kaudella Iisalmen Peli-Karhuja. Viime kaudella mies oli Peliittojen neljänneksi paras pistemies.

Timo Savela

Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista.

Heinolan Peliittojen viime kauden neljänneksi paras pistemies Henri Fomin (9+28=35) vahvistaa tulevalla kaudella IPK:n hyökkäystä. Rovaniemen Kiekon ja Hokin paidassa ennen Peliittoja Mestistä pelannut Fomin, 25, on jalkava hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat tempokuljetuksissa ja ylivoimalla. Valmentaja Janne Sinkkonen kiinnostui miehen taidoista viime syksynä, kun näki miehen pelaavan Pelicans-paidassa Imatran harjoitusturnauksessa.

— Viime syksynä työttömänä ollessa seurasin tarkkaan Lahden Pelicansin harjoitusotteluita. Siellä Fomin pisti positiivisesti silmään ja ihastuin heti. Mies on ehdottomasti meille ykköskorin hankinta. Fominin saaminen tänne on ison työn tulos ja hienoa, että homma saatiin maaliin, Sinkkonen toteaa.

Toinen uusi hyökkääjä Peli-Karhuihin saapuu Kajaanista, kun keskushyökkääjä Samu Pyykkönen, 22, saapuu konkurssiin ajautuneesta Hokista Iisalmeen. Pyykkönen on tunnettu alakenttien nöyränä työntekijänä, joka on erittäin vahva aloittaja.

— Pyykkönen on nöyrä kamppailuvahva pelaaja, joka tuo hyvän lisän keskushyökkääjäosastollemme. Vaikka miehen vahvuudet on alempien kenttien työmyyränä, uskon, että hänellä on kykyä nostaa vielä pykälän verran tasoa myös hyökkäyssuuntaan, Sinkkonen toteaa.

Nuoruutta maalivahtiosaamista

Hokin raunioilta Iisalmeen siirtyy myös maalivahti Aleksi Autio, 19. Autio on Oulun Kärppien kasvatti, joka on voittanut C- sekä B-juniorien Suomen mestaruuden ja esiintynyt ikäluokkansa Pohjola-leirillä. Viime kaudella nuorukainen pelasi 20 ottelua Kärppien A-junioreissa ja edusti lisäksi Hokkia kolmessa mestiskampailussa.

—  Olemme pitkään etsineet maalivahtiosastolle toista torjujaa, ja kun Hokille kävi miten kävi, Aution hankinta kävi mahdolliseksi. Käytin suhteitani Oulun suuntaan ja selvitin miehen taustoja. Sain erittäin vahvat suositukset ja hienoa, että pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta, Sinkkonen iloitsee.

Omakohtaista kokemusta Autioin taidoista Sinkkosella ei yhtä nähtyä ottelua enempää ole. Maalivahtiosastolta valmentaja kuitenkin luottaa enemmän varsinaisten maalivahtivalmentajien arvioihin.

— Minulla ei ole maalivahtivalmennukseen vaadittavaa erikoisosaamista, joten maalivahtiasioissa konsultoin ihmisiä, jotka ovat tehneet maalivahtien kanssa töitä. Aution osalta palaute oli erittäin positiivista ja saamme Tolosen rinnalle nyt hieman erityylisen torjujan, joka täydentää meidän palettia erinomaisesti, Sinkkonen toteaa.

Tuoreimpien sopimusten myötä IPK:lla on kasassa nyt sopimukset kahden maalivahdin ja kuudentoista kenttäpelaajan kanssa. Neuvotteluja käydään edelleen muutaman pelaajan kanssa ja uusia sopimusjulkaisuja voi olla odotettavissa jo ensi viikolla.

Joukkue hakee vielä yhtä puolustajaa ja muutamaa vahvistusta hyökkäysosastolle.

— Keskustelut parin pelaajan osalta ovat pitkällä ja erityisesti puolustusosastolle uusia uutisia voi olla odotettavissa jo ensi viikolla, Sinkkonen paljastaa.

Lue myös

Valtteri Pihlajamäki ja Peli-Karhut sopimukseen

MESTIS | 26.6.2017 12:10
Viime kaudella Ässien A-nuorten kapteenina Nuorten SM-liigassa pelannut Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa. lue lisää

Adam Zboril Iisalmesta Slovakiaan

MESTIS | Muut Sarjat | 21.6.2017 16:11
Slovakian pääsarjajoukkue HC Nove Zamky on ilmoittanut tehneensä sopimuksen viime kaudella Iisalmen Peli-Karhuja edustaneen Adam Zborilin kanssa. lue lisää

Valmentaja Sinkkonen: Peli-Karhujen paletti viimeistä silausta vaille valmis

MESTIS | 17.6.2017 11:30
Iisalmen Peli-karhujen kokoonpano alkaa olla pääpiirteissään valmis, kun joukkue julkaisi lauantaina kolme jatkosopimusta. Hyökkäyksessä jatkavat Juha Virtanen ja Niko Putkonen. Anton Kokkosen koeaikasopimuksen myötä puolustus alkaa olla myös valmis. lue lisää

Virtanen ja Putkonen jatkavat Peli-Karhuissa – Anton Kokkonen hakee jatkoa koeajan kautta

MESTIS | 17.6.2017 11:05
IPK kiinnitti kaksi viime kauden hyökkääjäänsä, kun sentteri Juha Virtanen ja sekä laidassa että keskellä viihtyvä Niko Putkonen jatkavat karhupaidassa. Lisäksi jatkoa joukkueessa hakee puolustaja Anton Kokkonen, jonka koeaika kestää elokuun loppuun. lue lisää

Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkavat karhupaidassa – Henri Kivioja palaa kaukaloon välivuoden jälkeen

MESTIS | 2.6.2017 20:08
Iisalmen Peli-Karhut vahvistui kolmella pelaajalla, kun sekä Aatu Hämäläinen että Damir Galin jatkavat karhulaumassa. Viime kauden sapattivuotta kiekkoilusta pitänyt Henri Kivioja puolestaan palaa kaukaloon tutussa peliasussa. lue lisää

Kommentit

Henri Fomin

IPK #40 L lh
s. 1991 Rovaniemi
177CM / 79KG
SOPIMUS: 2018