Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
RoKissa ja Hokissa Peliittojen ohella pelannut Henri Fomin vahvistaa tulevalla kaudella Iisalmen Peli-Karhuja. Viime kaudella mies oli Peliittojen neljänneksi paras pistemies.

Timo Savela

Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista.

Heinolan Peliittojen viime kauden neljänneksi paras pistemies Henri Fomin (9+28=35) vahvistaa tulevalla kaudella IPK:n hyökkäystä. Rovaniemen Kiekon ja Hokin paidassa ennen Peliittoja Mestistä pelannut Fomin, 25, on jalkava hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat tempokuljetuksissa ja ylivoimalla. Valmentaja Janne Sinkkonen kiinnostui miehen taidoista viime syksynä, kun näki miehen pelaavan Pelicans-paidassa Imatran harjoitusturnauksessa.

— Viime syksynä työttömänä ollessa seurasin tarkkaan Lahden Pelicansin harjoitusotteluita. Siellä Fomin pisti positiivisesti silmään ja ihastuin heti. Mies on ehdottomasti meille ykköskorin hankinta. Fominin saaminen tänne on ison työn tulos ja hienoa, että homma saatiin maaliin, Sinkkonen toteaa.

Toinen uusi hyökkääjä Peli-Karhuihin saapuu Kajaanista, kun keskushyökkääjä Samu Pyykkönen, 22, saapuu konkurssiin ajautuneesta Hokista Iisalmeen. Pyykkönen on tunnettu alakenttien nöyränä työntekijänä, joka on erittäin vahva aloittaja.

— Pyykkönen on nöyrä kamppailuvahva pelaaja, joka tuo hyvän lisän keskushyökkääjäosastollemme. Vaikka miehen vahvuudet on alempien kenttien työmyyränä, uskon, että hänellä on kykyä nostaa vielä pykälän verran tasoa myös hyökkäyssuuntaan, Sinkkonen toteaa.

Nuoruutta maalivahtiosaamista

Hokin raunioilta Iisalmeen siirtyy myös maalivahti Aleksi Autio, 19. Autio on Oulun Kärppien kasvatti, joka on voittanut C- sekä B-juniorien Suomen mestaruuden ja esiintynyt ikäluokkansa Pohjola-leirillä. Viime kaudella nuorukainen pelasi 20 ottelua Kärppien A-junioreissa ja edusti lisäksi Hokkia kolmessa mestiskampailussa.

—  Olemme pitkään etsineet maalivahtiosastolle toista torjujaa, ja kun Hokille kävi miten kävi, Aution hankinta kävi mahdolliseksi. Käytin suhteitani Oulun suuntaan ja selvitin miehen taustoja. Sain erittäin vahvat suositukset ja hienoa, että pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta, Sinkkonen iloitsee.

Omakohtaista kokemusta Autioin taidoista Sinkkosella ei yhtä nähtyä ottelua enempää ole. Maalivahtiosastolta valmentaja kuitenkin luottaa enemmän varsinaisten maalivahtivalmentajien arvioihin.

— Minulla ei ole maalivahtivalmennukseen vaadittavaa erikoisosaamista, joten maalivahtiasioissa konsultoin ihmisiä, jotka ovat tehneet maalivahtien kanssa töitä. Aution osalta palaute oli erittäin positiivista ja saamme Tolosen rinnalle nyt hieman erityylisen torjujan, joka täydentää meidän palettia erinomaisesti, Sinkkonen toteaa.

Tuoreimpien sopimusten myötä IPK:lla on kasassa nyt sopimukset kahden maalivahdin ja kuudentoista kenttäpelaajan kanssa. Neuvotteluja käydään edelleen muutaman pelaajan kanssa ja uusia sopimusjulkaisuja voi olla odotettavissa jo ensi viikolla.

Joukkue hakee vielä yhtä puolustajaa ja muutamaa vahvistusta hyökkäysosastolle.

— Keskustelut parin pelaajan osalta ovat pitkällä ja erityisesti puolustusosastolle uusia uutisia voi olla odotettavissa jo ensi viikolla, Sinkkonen paljastaa.

Lue myös

SaPKo äityi hurjaan iskuun ja nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta johtoon − IPK vastasi samalla mitalla

MESTIS | 16.3.2018 21:02
IPK johti kotiotteluaan päätöserään lähdettäessä jo 5−2, mutta SaPKo teki ottelun seuraavat neljä maalia ja nousi hurjalla kirillä 6−5-johtoon. IPK nousi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vielä 6−6:een ja meni hetkeä myöhemmin jälleen johtoon lukemin 7−6. lue lisää

Tunteet kuumenivat loppuhetkillä Savonlinnassa

MESTIS | 14.3.2018 21:35
SaPKon ja IPK:n välisessä puolivälieräottelussa räiskyivät jälleen tunteet, eikä isoilta rangaistuksilta vältytty. Isoimmasta rangaistuksesta vastasi vierailijoiden Juuso Nevalainen, joka komennettiin ottelun loppuhetkillä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKon ja IPK:n välisessä ottelusarjassa toinen ulosajo - Fofanov suihkuun laitataklauksesta

MESTIS | 12.3.2018 19:55
IPK:n Jevgeni Fofanov sai pelirangaistuksen laitataklauksesta toisessa puolivälieräottelussa SaPKoa vastaan. lue lisää

IPK:n venäläispuolustaja rymisteli ulosajon arvoisesti

MESTIS | 10.3.2018 19:11
IPK:n puolustaja Damir Galinin ottelu SaPKoa vastaan päättyi toisen erän loppuun hänen taklattua itsensä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKo−IPK: Hallitseva mestari kohtaa pudotuspelidebytantin, joka roikkuu, raastaa ja riistää - "Pitää olla hereillä ja luottaa omaan tekemiseen"

MESTIS | 9.3.2018 14:00
Ensiesiintymisensä Mestiksen pudotuspeleissä tekevä IPK saa haasteen suoraan sarjan huipulta, kun puolivälierissä joukkuetta vastaan asettuu hallitseva mestari SaPKo. Iisalmelaisten mahdollisuudet ottelusarjan voittoon ovat vähäiset, mutta IPK voi luoda SaPKolle painetta puolustuspelaamisellaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Henri Fomin

IPK #47 L lh
s. 1991 Rovaniemi
177CM / 79KG
SOPIMUS: 2018