RoKissa ja Hokissa Peliittojen ohella pelannut Henri Fomin vahvistaa tulevalla kaudella Iisalmen Peli-Karhuja. Viime kaudella mies oli Peliittojen neljänneksi paras pistemies.

Timo Savela

Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista.

Heinolan Peliittojen viime kauden neljänneksi paras pistemies Henri Fomin (9+28=35) vahvistaa tulevalla kaudella IPK:n hyökkäystä. Rovaniemen Kiekon ja Hokin paidassa ennen Peliittoja Mestistä pelannut Fomin, 25, on jalkava hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat tempokuljetuksissa ja ylivoimalla. Valmentaja Janne Sinkkonen kiinnostui miehen taidoista viime syksynä, kun näki miehen pelaavan Pelicans-paidassa Imatran harjoitusturnauksessa.

— Viime syksynä työttömänä ollessa seurasin tarkkaan Lahden Pelicansin harjoitusotteluita. Siellä Fomin pisti positiivisesti silmään ja ihastuin heti. Mies on ehdottomasti meille ykköskorin hankinta. Fominin saaminen tänne on ison työn tulos ja hienoa, että homma saatiin maaliin, Sinkkonen toteaa.

Toinen uusi hyökkääjä Peli-Karhuihin saapuu Kajaanista, kun keskushyökkääjä Samu Pyykkönen, 22, saapuu konkurssiin ajautuneesta Hokista Iisalmeen. Pyykkönen on tunnettu alakenttien nöyränä työntekijänä, joka on erittäin vahva aloittaja.

— Pyykkönen on nöyrä kamppailuvahva pelaaja, joka tuo hyvän lisän keskushyökkääjäosastollemme. Vaikka miehen vahvuudet on alempien kenttien työmyyränä, uskon, että hänellä on kykyä nostaa vielä pykälän verran tasoa myös hyökkäyssuuntaan, Sinkkonen toteaa.

Nuoruutta maalivahtiosaamista

Hokin raunioilta Iisalmeen siirtyy myös maalivahti Aleksi Autio, 19. Autio on Oulun Kärppien kasvatti, joka on voittanut C- sekä B-juniorien Suomen mestaruuden ja esiintynyt ikäluokkansa Pohjola-leirillä. Viime kaudella nuorukainen pelasi 20 ottelua Kärppien A-junioreissa ja edusti lisäksi Hokkia kolmessa mestiskampailussa.

—  Olemme pitkään etsineet maalivahtiosastolle toista torjujaa, ja kun Hokille kävi miten kävi, Aution hankinta kävi mahdolliseksi. Käytin suhteitani Oulun suuntaan ja selvitin miehen taustoja. Sain erittäin vahvat suositukset ja hienoa, että pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta, Sinkkonen iloitsee.

Omakohtaista kokemusta Autioin taidoista Sinkkosella ei yhtä nähtyä ottelua enempää ole. Maalivahtiosastolta valmentaja kuitenkin luottaa enemmän varsinaisten maalivahtivalmentajien arvioihin.

— Minulla ei ole maalivahtivalmennukseen vaadittavaa erikoisosaamista, joten maalivahtiasioissa konsultoin ihmisiä, jotka ovat tehneet maalivahtien kanssa töitä. Aution osalta palaute oli erittäin positiivista ja saamme Tolosen rinnalle nyt hieman erityylisen torjujan, joka täydentää meidän palettia erinomaisesti, Sinkkonen toteaa.

Tuoreimpien sopimusten myötä IPK:lla on kasassa nyt sopimukset kahden maalivahdin ja kuudentoista kenttäpelaajan kanssa. Neuvotteluja käydään edelleen muutaman pelaajan kanssa ja uusia sopimusjulkaisuja voi olla odotettavissa jo ensi viikolla.

Joukkue hakee vielä yhtä puolustajaa ja muutamaa vahvistusta hyökkäysosastolle.

— Keskustelut parin pelaajan osalta ovat pitkällä ja erityisesti puolustusosastolle uusia uutisia voi olla odotettavissa jo ensi viikolla, Sinkkonen paljastaa.

Lue myös

Niko Putkonen pelikiellossa joulutaukoon asti vastustajan pään rusentamisesta

MESTIS | 1.12.2017 15:39
IPK:n hyökkääjä Niko Putkonen sai viiden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta keskiviikon ottelussa KeuPaa vastaan sattuneesta tilanteesta. lue lisää

Saramäki ja Sulin pelikiellossa illan Mestis-kierroksella

MESTIS | 25.11.2017 17:43
Perjantain Mestis-kierros toi pelikiellon SaPKon Kalle Saramäelle ja IPK:n Iiro Sulinille rikkeistä omissa otteluissaan. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aleksi Autio

IPK #31 L mv
s. 1997 Oulu
181CM / 70KG
SOPIMUS: 2018