Hartikainen härskinä pudotuspeliavauksessa

KHL / Uutinen
Teemu Hartikainen riisui vastustajan maalivahdin aseista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspelit ovat päässeet viikonloppuna vauhtiin, ja kovimmasta tempusta on vastannut Salavat Julajevin Teemu Hartikainen: tehopisteet 2+3 heti ensimmäiseen otteluun.

Salavat Julajev voitti pudotuspeliavauksessaan Avangard Omskin 6-4. Ruotsalaissuomalaisista olympiakävijöistä koostuva ykkösketju Linus Omark (1+3) - Joonas Kemppainen (0+1) - Teemu Hartikainen (2+3) ahnehti peräti kymmenen tehopistettä.

Salavat näytti ratkaisevan ottelun heti alussa, kun se siirtyi reilussa 11 minuutissa 3-0-johtoon. Teemu Hartikainen syötti avausmaalin, Joonas Kemppainen toisen, ja Hartikainen pommitti kolmannen itse Omarkin esityöstä.

Vaikka Linus Omark viimeisteli Hartikaisen esityöstä toisessa erässä jo neljännen Salavat Julajev -maalin, nousi Avangard päätöserässä tasoihin 4-4:ään.

Kotijoukkueen pohjoismaiset tehomiehet kuitenkin ratkaisivat värikkään pudotuspeliavauksen ylivoimalla. 50 minuutin jälkeen tanskalaispuolustaja Philip Larsen laukoi voittomaalin sekä Hartikaisen että Omarkin syötöistä. 56 minuutin kohdalla Hartikainen sinetöi kotivoiton, kun esityön teki Omark.

Voitot itäisessä konferenssissa ovat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ottaneet myös Traktor maalein 4-3 Neftehimikistä ensimmäisessä jatkoerässä sekä Metallurg Magnitogorsk luvuin 3-2 Avtomobilistin vieraana.