Hanifinille NHL-uran avausosuma, Barkov palasi voitokkaasti

Hurricanesin 18-vuotias puolustajalupaus onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa.
Aleksander Barkov palasi kaukaloon oltuaan sivussa 3,5 viikkoa loukkaantumisen takia. Montreal Canadiens esitti huiman nousun Vancouver Canucksia vastaan.

New Yorkissa Islanders onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Frans Nielsen laukoi kiekon Coyotesin maalia vartioineen Anders Lindbäckin ohi ajassa 04:51. Maali oli 31-vuotiaalle tanskalaispelurille jo kauden kahdeksas. Kolmannen erän alkupuoliskolla Brock Nelson, John Tavares sekä Steve Bernier veivät maaleillaan Brooklynin kiekkoylpeyden jo neljän maalin karkumatkalle. Martin Hanzal ja Mikkel Boedker onnistuivat kolmannen erän loppupuolella sytyttämään maaleillaan pienen toivonkipinän Coyotesille, mutta Tavares sammutti sen lopullisesti illan toisellaan tyhjiin.

Hanifinin uran avausmaali ei riittänyt - Ducks selvään voittoon

Ducksin 37-vuotias konkari Shawn Horcoff avasi ottelun maalihanat kahdennellatoista peliminuutilla. Hurricanesin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus, Noah Hanifin teki NHL-uransa avausmaalin ottelun toisessa erässä. Ducks vei kuitenkin voiton lukemin 1-4. Horcoffin lisäksi Sami Vatanen, Carl Hagelin ja Ryan Getzlaf kunnostautuivat vieraiden maalintekijöinä.

Red Wings palasi voittojen tielle Senatorsin kustannuksella

Viimeiset kaksi ottelua hävinnyt Red Wings sai otteluun hyvän alun, kun ensin upeaa tulokaskautta pelaava Dylan Larkin ja pari minuuttia myöhemmin Gustav Nyquist veivät maaleillaan vierailijat kahden maalin karkumatkalle. Mike Hoffman onnistui kaventamaan ylivoimalla erän loppupuolella, mutta toisessa erässä Riley Sheahan vei joukkueensa jo toistamiseen kahden maalin johtoasemaan. Senators onnistui kuin onnistuikin nousemaan ja viemään ottelun jatkoajalle Chris Widemanin ja Bobby Ryanin kolmannen erän osumilla. Joukkue joutui siitä huolimatta tyytymään vain yhteen pisteeseen, sillä Detroitin slovakialaistaituri Tomas Tatar vastasi ottelun voittomaalista.

Luongo nollasi Lightningin

Aleksander Barkov palasi 3,5 viikon tauon jälkeen taalakaukaloihin kauden toisessa Floridan paikallistaistossa. Ottelun ensimmäistä ja ainoaksi jäänyttä maalia saatiin odottaa aivan kolmannen erän loppuhetkille asti, kun Aaron Ekblad lähetti kiekon siniviivalta ohi Lightning-vahti Andrei Vasilevskiyn ajassa 59:39. Panthersin voiton takuumies oli maalivahti Roberto Luongo, joka torjui huimat 39 laukausta.

Canadiens esitti huiman nousun - Jetsin huonot otteet jatkuivat

Loukkaantunutta Carey Pricea pari viime viikkoa paikannut tulokasvahti Mike Condon aloitti NHL-uransa ilmiömäisesti, mutta viimeisimmässä ottelussa Avalanchea vastaan hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon toisen erän jälkeen poimittuaan kiekon jo neljä kertaa selkänsä takaa. Ensimmäisen 23 minuutin aikana Condon joutui antautumaan kolmesti ja tilanne näytti jälleen toivottomalta. Adam Cracknellin, Jared McCannin sekä Daniel Sedinin osumien jälkeen 25-vuotias yhdysvaltalaisvahti laittoi kuitenkin luukut kiinni ja siitä eteenpäin maaleista vastasi vain kotijoukkue. Canadiens onnistui nousemaan tasoihin Lars EllerinMax Paciorettyn ja Tomas Fleischmannin maaleilla. David Desharnais vastasi ratkaisevasta 4-3–maalista jatkoajalla.

Jets kärsi edellisessä pelissä 7-0–rökäletappion Predatorsia vastaan. Sama vire näytti aluksi jatkuvan myös Bluesin vieraana, kun kotijoukkue lähti ensimmäiselle erätauolle 2-0–johdossa Vladimir Tarasenkon ja David Backesin täysosumilla. Jets tuli kuitenkin toiseen erään täysin uudella ilmeellä: Dustin Byfuglienin ja Bryan Littlen pikamaaleilla tilanne oli kuin salaman iskusta 2-2. Backes onnistui kuitenkin toistamiseen maalinteossa vain puolitoista minuuttia Littlen tasoitusmaalin jälkeen. Ottelussa ei nähty lisämaaleja, ja näin ollen täysi pistepotti jäi St. Louisiin.

NEW YORK ISLANDERS - ARIZONA COYOTES 5-2

CAROLINA HURRICANES - ANAHEIM DUCKS 1-4

OTTAWA SENATORS - DETROIT RED WINGS 3-4 JA

FLORIDA PANTHERS - TAMPA BAY LIGHTNING 1-0

MONTREAL CANADIENS - VANCOUVER CANUCKS 4-3 JA

ST. LOUIS BLUES - WINNIPEG JETS 3-2