"Haluan ottaa seuraavan stepin urallani" - Helenius jättää Jokerit

KHL / Uutinen
Riku Helenius pelasi kolme kauttaa Helsingin Jokereissa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereiden mystiseen maalivahtitilanteeseen saatiin selvitystä maanantaina, kun seura tiedotti purkaneensa Riku Heleniuksen sopimuksen.

Jokerit tiedotti maanantaina purkaneensa yhteisymmärryksessä Riku Heleniuksen sopimuksen. Helenius ehti pelata seurassa kaikki kolme Jokereiden tähänastista KHL-kautta jä maalivahti jätti nimensä historiankirjoihin Jokereiden ensimmäisen KHL-voiton ja KHL-nollapelin torjujana. 

Pääasiassa kakkosvahdin statuksella Jokereissa torjunut Helenius ehti pelata punakeltaisissa 63 ottelua torjuntaprosentilla 90,5. 

− Haluan kiittää Jokereita ja jokaista organisaation jokaista jäsentä pelikaverista toimiston väkeen. Vielä erikseen haluan kiittää maalivahtivalmentaja Markus Kettereriä siitä, mitä kaikkea hän on tehnyt eteeni ja kuinka paljon ekstraduunia ollaan yhdessä paiskittu. Olen nauttinut ajastani Jokereissa älyttömästi, mutta nyt haluan ottaa seuraavan stepin urallani, Helenius kommentoi seuran tiedotteessa.

Jokereiden maalivahtitilanne vaikutti erikoiselta, sillä seuralla oli sopimus kolmen KHL-tason maalivahdin kanssa. Heleniuksen lähdön jälkeen seuran maalivahtikaksikon muodostavat Ryan Zapolski ja Karri Rämö.

» Lähetä palautetta toimitukselle