Halak sivusi seuraennätystä, Islandersin voittokulku jatkuu

Jaroslav Halak teki seurahistoriaa.
Jaroslav Halak saavutti kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun New York Islanders kaatoi Ottawa Senatorsin jatkoajalla 3-2. Samalla Halak sivusi Billy Smithin 32 vuotta vanhaa seuraennätystä.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali. 10 minuutin pelin jälkeen Mike Hoffman laukoi Senatorsin 1-0-johtoon Mika Zibanejadin esityöstä. Islanders tasoitti toisen erän lopussa. Kyle Okposo syötti Brock Nelsonin läpiajoon, eikä tämä erehtynyt. Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Islanders iski jälleen. Ryan Strome viimeisteli tasavajaalla takatolpalta 2-1-johtomaalin Thomas Hickeyn syötöstä.

Erän puolivälissä Senators tuli tasoihin, kun Clarke MacArthur osui Mark Stonen nappisyötöstä. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 2-2 ja ratkaisua haettiin jatkoajalta, Lopulta Hickey ujutti 3-2-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu kolme minuuttia. Voitto oli maalivahti Jaroslav Halakille kymmenes perättäinen, mikä sivuaa Billy Smithin nimissä olevaa 32 vuotta vanhaa seuraennätystä. Samalla Islanders otti jo seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 21 kertaa, kun Predators hävisi vieraissa Carolina Hurricanesille 2-1. Isäntien maaleista vastasivat Jeff Skinner ja Victor Rask. Predatorsin ainoan teki Mike Ribeiro.

Dallas Starsin Kari Lehtonen torjui 35 laukausta Starsin hävitessä vieraskaukalossa Toronto Maple Leafsille 5-3. Pahiten tähtipaitoja kuritti kaksi maalia iskenyt Joffrey Lupul. Tyler Bozak, Nazem Kadri ja Phil Kessel osuivat kukin kerran. Starsin maaleista vastasivat Jason Spezza, Ryan Garbutt ja Ales Hemsky.

Florida Panthersin Sean Bergenheim iski maalin Jussi Jokisen syötöstä, kun Panthers kukisti vieraissa Detroit Red Wingsin 4-3. Panthersin muista maaleista vastasivat Jimmy Hayes, Vincent Trocheck ja Aaron Ekblad. Red Wingsin maalit merkittiin Tomas Tatarin, Pavel Datsjukin ja Gustav Nyquistin nimiin.

Calgary Flamesin Karri Rämö torjui 32 kertaa, kun Flames kukisti kotonaan Arizona Coyotesin 5-2. Isäntien hahmo oli NHL-uransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Josh Jooris. Myös David Jones ja Sean Monahan pääsivät maalin makuun. Coyotesin maaleista vastasivat Oliver Ekman-Larsson ja Sam Gagner.

San Jose Sharksin Antti Niemi torjui 28 kertaa, kun Sharks otti 2-1-kotivoiton Philadelphia Flyersista. Isäntien maaleista vastasivat Marc-Edouard Vlasic ja Matt Nieto. Flyersin ainoan teki Sean Couturier.

NY ISLANDERS - OTTAWA 3-2 ja

PITTSBURGH - NEW JERSEY 1-0

WASHINGTON - VANCOUVER 3-4

CAROLINA - NASHVILLE 2-1

BUFFALO - TAMPA BAY 2-1 vl

TORONTO - DALLAS 5-3

DETROIT - FLORIDA 3-4

CALGARY - ARIZONA 5-2