Haapakoskelle varoitus, Jokipojille sakot

MESTIS / Uutinen
Mikko Haapakoski sai lausunnoistaan varoituksen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoskelle on määrätty varoitus julkisuuteen antamistaan lausunnoistaan. Samalla joensuulaisseuralle mätkäistiin tuhannen euron sakot. Mestiksen työvaliokunta taas jakoi risuja omilleen epäselvästi hoidetuista kurinpitotoimista.

Jokipojat-luotsi Mikko Haapakoski sai varoituksensa verkkolehti Mehtimeikäläiseen antamien kommenttiensa johdosta. Päävalmentaja arvosteli Jokipojat-Hokki -pelin otteluennakossa kovin sanakääntein tuomaritoiminnan ja kurinpitopäätösten linjattomuutta. 

Haapakosken varoitus annettiin epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä ja Mestiksen kurinpitosääntöjen noudattamatta jättämisestä. Mestiksen työvalikokunta rankaisi myös Jokipoikia valmentajansa lausunnoista työnantajan ominaisuudessa tuhannen euron minimisakoilla.

Samalla valiokunta jakoi myös risuja omilleen epäselvien kurinpitopäätösten johdosta. Jokipoikien Ville Halonen määrättiin 18.1. pelatun Sport-kamppailun jälkeen polvitaklauksesta väärinperustein väliaikaiseen pelikieltoon. Pelikielto olisi pitänyt määrätä joensuulaisten Otto Karviselle, joka rangaistavan polvitaklauksen suoritti. Itse ottelussa tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. 

Suurimmat moitteet tapauksen hoidosta lankesivat otteluvalvoja Jaakko Viitasalolle, joka oli raportissaan maininnut tekijäksi Karvisen sijasta juuri Halosen. Mestiksen kurinpitäjä ja väliaikaisen pelikiellon määrännyt Jouko Palmula sen sijaan säästyi risuilta, sillä työvaliokunta katsoi Palmulan toimineen pykälien puitteissa hänelle toimitetun materiaalin mukaisesti. 

Työvaliokunta on myös pyytänyt erotuomarijohtoa käsittelemään Viitasalon virheen kurinpitomenettelyissään. Niin Palmula kuin Viitasalokin ovat pahoitelleet tapahtunutta kirjallisesti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle