HäSa: HPK kiistää pelaajien myyntiaikeet − Korpela suivaantui vääristelystä

LIIGA / Uutinen
Risto Korpela ei ole myyntiaikeissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kiisti torstaina uutisoidut pelaajiensa myyntiaikeet. Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Hämeenlinnan Pallokerhon toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan seura ei ole myymässä pelaajiaan kassakriisin vuoksi. Korpela suivaantui asiasta Ilta-Sanomien toimittajalle, joka uutisoi torstaina HPK:n olevan valmis kauppaamaan kärkipelaajiaan seuran talouden parantamiseksi.

Korpelan suivaantumisesta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

− En kohta vastaa enää yhteenkään toimittajien esittämään kyselyyn. Totesin toimittajalle, että yleisöä on käynyt odotettua vähemmän, niin kuin muillakin liigapaikkakunnilla, mutta nyt ollaan taas menossa parempaan suuntaan. Mistään kassakriisistä ei puhuttu sanaakaan, kommentoi Korpela Hämeen Sanomien haastattelussa.

− Sen jälkeen toimittaja kysyi, onko HPK:n pelaajia myytävänä? Tähän vastasin, että totta kai kun kyseessä on ammattilaisurheilu, kaikki on mahdollista, mutta tällä hetkellä meillä ei ole taloudellista pakkoa ryhtyä toimenpiteisiin. Eli nyt on kyllä toimittaja kirjoittanut ihan omia näkemyksiään. Varsinkin otsikointi antaa kovasti väärän kuvan asiasta, jatkoi Korpela.

Korpela vakuutti haastattelussa Kerhon pyrkivän parhaaseen mahdolliseen urheilulliseen tulokseen.

− Eihän pelaajien myymisessä olisi nyt mitään järkeä. Totta kai menemme tässä tilanteessa täysin purjein eteenpäin, Korpela vakuutti Hämeen Sanomille.

Linkki HäSä:n uutiseen

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Jatkoaika kertoi jo marraskuun alussa KHL-seurojen kiinnostuksesta Zach Hamillia kohtaan. HPK:n tyylisellä seuralla on tuskin varaa kieltäytyä suurista KHL-tarjouksista, vaikka pelaaja olisi joukkueelle kuinka tärkeä tahansa. Siitä on yleisestä rahantarpeesta huolimatta kuitenkin pitkä matka pelaajien kaupitteluun.

Seurat keskustelevat toistensa ja pelaaja-agenttien kanssa yhtenään tunnustellakseen tilanteita. Toimitusjohtajien sanomisiin ei myöskään sovi suhtautua liian sinisilmäisesti. Tässä tapauksessa on paikallaan kuitenkin harjoittaa pientä mediakritiikkiä sen suhteen, mitä Korpela alunperin sanoi, ja kuinka tarkoitushakuisesti kommentit aseteltiin näyttämään pelaajien kaupittelulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle