Granlund osui, mutta Blackhawksin tehokkuus lopulta liikaa Wildille

Patrick Kane hääri jälleen Wildin riesana.
Minnesota Wildin heikko avauserä koitui lopulta kohtaloksi, eikä Chicago Blackhawks jättänyt jossitteluille sijaa. Wildin maalilla aloittanut Devan Dubnyk epäonnistui pahemman kerran.

Kauden neljäs kohtaaminen Blackhawksin kotihallissa United Centerissä tarjosi odotetusti vauhtia ja tiukkaa vääntöä. Wild oli hävinnyt kaksi viimeisintä kohtaamista, joten revanssin makua oli ilmassa.

Ottelun alku oli kuitenkin Wildille kaikkea muuta kuin toivottu. Vain 51 sekuntia oli pelikello ehtinyt käydä, kun kiekko oli jo Devan Dubnykin selän takana. Blackhawksin venäläistaituri Artemi Panarinin rystysyöttö vasemmasta kulmasta löysi hieman onnekkaastikin Wild-puolustaja Marco Scandellan luistimien kautta maalille ajaneen Patrick Kanen, joka napautti suoraan syötöstä kiekon varmasti verkon perukoille.

Lisää seurasi muutama minuutti avausmaalin jälkeen. Tällä kertaa oli Kanen vuoro passata Panarinille oikealta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi, jonka luja lyöntilaukaus painui tarkasti tolpan kautta ohi hölmistyneen Dubnykin. Tässä vaiheessa Wild-luotsi Bruce Boudreau teki pakotetun peliliikkeen - Dubnyk sivuun ja kakkosmaalivahti Darcy Kuemper tilalle.

Maalivahdin vaihto tuotti kaivatun herätyksen, kun Eric Staal toi vieraat mukaan peliin. Kokonaisuutena Blackhawks hallitsi ensimmäistä erää aivan miten tahtoi. Varsinkin Artjom Anisimovin johtama kakkosketju oli Wildille erittäin hankala pideltävä.

Vaikka toisen erän ainoasta maalista vastasikin isäntäjoukkue, oli Wildilla silti enemmän maalipaikkoja. Blackhawks-vahti Corey Crawford oli kuitenkin maagisessa vireessä.

Blackhawksin ote piti

Päätöserässä Wild painoi päälle hullun lailla. Erik Haula pääsi kerran kokeilemaan maalintekoa läpiajosta, muttei onnistunut ohittamaan Crawfordia. Lopulta yritys kuitenkin palkittiin. Kentän näkyvimpiin pelaajiin kuulunut suomalaishyökkääjä Mikael Granlund murtautui oikealta laidalta ja laukoi kiekon tarkasti takayläkulmaan tuoden Wildin jälleen maalin päähän.

Blackhawks oli lopulta liian kova pala Wildille. Erän puolivälissä slovakkihyökkääjä Marian Hossa lopetti maalillaan vierailijoiden pyristelyt läpiajosta, johon erinomaisen syötön tarjoili Duncan Keith. Lukemin 4-2 päättynyt tappio tiesi Wildille sitä, että ero Blackhawksiin kaventui yhteen pisteeseen. Ottelun tähdistöön valittiin huimat 42 torjuntaa tehnyt Crawford, Kanen (1+1) sekä Keithin (0+1) täydentäessä trion.