Getzlafille viisi syöttöpistettä Ducksin voitossa

Ducksin Ryan Getzlaf oli iskussa.
Anaheim Ducks voitti Calgary Flamesin kapteeninsa Ryan Getzlafin johdolla. Kierroksen toisessa ottelussa Ottawa Senators otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Dallas Starsin.

Anaheim Ducks voitti Calgary Flamesin 5-3 kapteeninsa Ryan Getzlafin johdolla, joka merkkautti viisi syöttöpistettä ja sivusi samalla seuraennätystä. Ducksin voittoputki Flamesia vastaan kotona runkosarjassa on nyt 21 ottelun mittainen.

Avauserässä Flames teki kuitenkin kaksi ensimmäistä maalia, kun Michael Frolik ja Sam Bennett molemmat tekivät osumansa Anton Khudobinin torjumista kakkoskiekoista. Tämän jälkeen Khudobin sai tehdä John Gibsonille tilaa Ducksin maalissa. Ducks tasoitti ottelun vielä ensimmäisessä erässä Corey Perryn ja Rickard Rakellin maaleilla.

Ducks voitti laukaukset 13-4 toisessa erässä, mutta Frolik vei toisella maalillaan Flamesin jälleen johtoon. Flamesin puolustaja Dennis Wideman riisti kiekon hyökkäysalueella ja Bennett pelasi kiekon maalille, jonne Frolik oli jätetty vapaaksi.

Kolmannenessa erässä ajassa 41:52 Ducks nousi tasoihin Rakellin toisella maalilla, jossa hän laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Flamesin maalivahti Karri Rämön. Perry vei pian tämän jälkeen Ducksin 4−3-johtoon ottelun toisella ylivoimamaalillaan. Ryan Kesler sinetöi loppulukemiksi 5-3 laukoen kiekon tyhjään maaliin.

Senatorsille pitkästä aikaa voitto Starsista

Ottawa Senators voitti Dallas Starsin 7-4 vieraskaukalossa. Senatorsin edellinen voitto joukkueesta oli joulukuulta 2008 - se oli hävinnyt seitsemän edellistä peliään Starsia vastaan.

Senators johti ottelua avauserän jälkeen 2-0 Bobby Ryanin ja Milan Michalekin maaleilla, mutta pelikellon näyttäessä 27:04 Patrick Sharp toi Starsin maalin päähän kauden kahdeksannella osumallaan. Mark Stone lisäsi kuitenkin Senatorsin johdon kahteen maaliin, kun hän katkaisi syötön hyökkäysalueella ja laukoi kiekon ohi Stars-vahti Antti Niemen.

Niemi vaihdettiin samalla pois Starsin maalilta ja tilalle tuli Kari Lehtonen. Niemi tuli kuitenkn uudestaan Starsin maalille ajassa 41:05, kun Lehtonen törmäsi puolustaja John Klingbergiin. Lehtosen tilannetta arvioidaan keskiviikkona.

Kolmannessa erässä nähtiin kuusi maalia. Stars pääsi kahdesti kahden maalin päähän, mutta lopulta Senators voitti 7-4. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Senatorsin hyökkääjä Jean-Gabriel Pageau, joka teki kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Starsin tehopelaajana puolestaan oli niin ikään tehot 2+1 merkkauttanut Jamie Benn.

DALLAS - OTTAWA 4-7
ANAHEIM - CALGARY 5-3