Friman pelasi viime kauden Joensuussa.

Timo Savela

Friman ja Ojanperä vahvistamaan Hermestä - joukkue valmiina kauteen

Hermes vahvistaa rivejään puolustaja Jaska Ojanperällä sekä hyökkääjä Nico Frimanilla. Kaksikon hankinnan myötä kokkolalaisryhmä on kasassa kauden alkua varten.

Nico Friman siirtyy kokkolalaisryhmään Jokipojista. 23-vuotias laitahyökkääjä kokosi viime kaudella 41 runkosarjaottelussa tehot 13+14 ja neljässä pudotuspelikamppailussa napsi vielä yhden syöttöpisteen.

Vantaalaislähtöinen hyökkääjä on edustanut Mestiksessä myös Kiekko-Vantaata. Friman on pelannut myös 13 Liiga-ottelua HIFK:n ja Bluesin miehistöissä.

− Haluan olla tulevalla kaudella yksi sarjan parhaista hyökkääjistä ja auttaa Hermestä niin paljon että menemme joukkuueena eteenpäin viime kausista. Kahtena viime kautenahan Hermeksen tie on päättynyt puolivälieriin, nyt mennään siitä eteenpäin, Friman linjasi tulevan kauden tavotteita.

Puolustaja Jaska Ojanperä on pelannut viimeiset kolme kautta Suomi-sarjaa S-Kiekossa. Viime kaudella hän pelasi myös yhden ottelun lainalla Mestiksessä Jokipojissa. Suomi-sarjassa 26-vuotias Ojanperä tehtaili 36 ottelussa komeat tehot 22+13.

Ojanperän sopimus on 1+1-vuotinen ja siihen sisältyy elokuun kestävä koeaika.

Pelaajistoon Hermes ei enää hae lisävahvistuksia, mutta valmennukseen etsitään vielä täydennystä.

− Joukkueen pelaajisto on nyt valmis kauteen. Elokuussa katsotaan sitten yhdessä Kärppien kanssa ketkä pelaajat siirtyvät Kokkolaan, kertoi Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

− Valmennustiimin rakennus on vielä kesken ja tavoitteena onkin heinäkuun aikana löytää edustusjoukkueen valmennustiimiin kaksi valmentajaa.

Hermes-luotsi Antti Karhula lähtee myös tulevaan kauteen luottavaisena pelaajiston suhteen.

− Joukkueen rakennuksessa lähdettiin siitä liikkeelle, että saataisiin leveyttä, sekä myös pidettyä joukkueen ydintä mukana. Mielestäni näissä asioissa onnistuttiin, sekä saatiin mukaan vähän kokoa ja luisteluvoimaa. Uskon, että joukkue on tasaisempi kuin aiemmilla kausilla ja sen pitäisi näkyä erikoistilanteissa, sekä jääajoissa, Karhula summasi.

Lue myös

Hermekselle nuorta voimaa kentän molempiin päihin - Tiihonen ja Moberg matkaavat Kokkolaan

MESTIS | 24.4.2018 23:39
Kokkolan Hermes saa vahvistusta sekä hyökkäykseensä että puolustukseensa, kun nuoret Sebastian Moberg ja Miika Tiihonen liittyvät kokkolalaisryhmään. lue lisää

Hermes hakee uusia tuulia katastrofikauden jälkeen − Janne Tuunanen päävalmentajaksi

MESTIS | 14.4.2018 16:07
Kokkolan Hermes on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Janne Tuunasen. Tuoreella pääkäskijällä on laaja kokemus suomalaisesta juniorikiekosta. lue lisää

Loistokauden pelannut Samu Markkula: "Jos oltaisiin hävitty, niin en olisi kehdannut kävellä Kokkolassa"

MESTIS | 25.3.2018 14:00
Hermes isännöi lauantaina Kooveeta viidennessä keskinäisessä Mestiksen karsintaottelussa, jossa ottelusarja oli katkolla kotijoukkueelle. Ajoittain ottelusarjassa jopa ahtaalle joutuneet kokkolalaiset varmistivat sarjapaikkansa voittamalla Kooveen 2−0 ja vieden sarjan voitoin 4−1. lue lisää

Vikkelä Hermes vastaan kärsivällinen Koovee - "Kumpikaan ei tästä kävelemällä voita tätä sarjaa"

MESTIS | Suomi-sarja | 16.3.2018 10:15
Nuoruuden intoa puhkuva Kokkolan Hermes ja kokemuksen rauhallisuutta huokuva Tampereen Koovee aloittavat perjantaina Kokkolassa keskinäisen Mestiksen karsintaottelusarjan. Pelien alkua hyvillä mielin odottaneilta joukkueiden päävalmentajilta ei ainakaan uskoa omiinsa puutu. Mutta millä keinoin vastustaja lähdetään kaatamaan? lue lisää

TUTOn yllätysratkaisija Friman: "Menen vain maalille, niin niitä maaleja tulee"

MESTIS | 12.3.2018 21:57
TUTOn illan tähtipelaajaksi nousi yllättäen Nico Friman, joka iski kaksi ylivoimamaalia. Turkulaisten kiituri onnistui pysymään jäähyaition ulkopuolella 80 rangaistusminuuttia sisältäneessä kamppailussa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nico Friman

TUTO #25 R h
s. 1994 Vantaa
175CM / 76KG
SOPIMUS: 2018