Foppa ja Scatchard liekeissä

Viime yön NHL-kierroksella otettiin kalliita voittoja niin Torontossa kuin Dallasissakin. Dave Scatchard teki hattutempun, Peter Forsberg 0+3, Garth Snow ja Mathieu Garon kahlasivat kiekkosateessa ja Mike Modano pelasi 1000. NHL-ottelunsa. Toronto - Edmonton 4 - 5 Montreal - Boston 3 - 1 Dallas - Carolina 2 - 1 (ja) Colorado - New Jersey 3 - 1 NY Islanders - Tampa Bay 6 - 2 Nashville - Los Angeles 2 - 3 Buffalo - St. Louis 2 - 3

Hockey Night in Canada

Toronton ja Edmontonin taisto ei jättänyt ketään kylmäksi. Ottelussa ladottiin maaleja yhdeksän kappaletta ja toisessa erässä tapeltiin kolme kertaa. Edmonton karkasi jo 0-3 johtoon toisen erän puolivälissä, ennen kuin Toronto sai kirivaihteen päälle. Aivan tasoihin vaahterapaidat eivät kertaakaan yltäneet ja pisteet menivät Albertaan ansaitusti. Tasurikin olisi varmasti kelvannut Öljylle, jos ottelussa tapahtuneet loukkaantumiset olisi voitu sillä välttää. Kapteeni Jason Smith ja laituri Ryan Smyth jättivät ottelun kesken olkapäävammojen vuoksi. Smithin sairaslomasta vastasi Darcy Tucker ja Smythin ajoi kylmäksi avojäällä Robert Svehla. Smithin vamma on niin vakava, että puolustaja matkusti välittömästi kotiin hakemaan hoitoa. Janne Niinimaa raatoi ottelussa reilut 31 minuuttia, Bergin tyytyessä 13 ja Lumpeen 23 minuuttiin. Berg sai ottelussa yhden syöttöpisteen.

Hattuja herra Scatchardille

Dave Scatchard oli hurjalla pelipäällä, kun Islanders röykkyytti Lightningia 6-2. Kauden toinen hattutemppu sai koristeeksi vielä yhden syöttöpisteen. Nassau Coliseumilla nähtiin todellista hawaijikiekkoa, sillä TB laukoi yhteensä 42 ja Isles 33 kertaa kohti vastustajan maalia. Saarelaisten Garth Snow selvisi virkaveljeään Nikolai Khabibulinia huomattavasti paremmin kiekkosateesta. Tampan Andre Roy lensi tappelun jälkimainingeissa suihkuun tönittyään linjatuomaria. NHL puuttunee asiaan.

Zubov tyynnytti hurrikaanin

Dallasissa kohtasivat kuntopuntarilla mitattuna vastakkaisiin suuntiin matkalla olevat joukkueet: Stars oli hävinnyt viimeisestä 19 pelistään vain yhden, kun Carolinalla oli alla kuuden ottelun tappioputki. Ottelun alussa yleisö palkitsi Mike Modanon valtavilla aploodeilla, kun Modano luisteli uransa 1000. NHL-otteluunsa - kaikki Stars-paidassa. Sankarin viittaan verhoutui kuitenkin Sergei Zubov, joka paitsi tasoitti kolmannessa erässä tilanteeksi 1-1 ja vei joukkueensa jatkoajalle, myös teki ottelun voittomaalin sekunti ennne lisäajan päätöstä. Voitto tuli kuitenkin kalliiksi myös Starsille, kun ensimmäisessä erässä maalivahti Marty Turco nyrjäytti nilkkansa luisteltuaan railoon maalinsa takana. Turco pelasi kuitenkin vielä toisen erän loppuun saakka, kunnes kipu yltyi sellaiseksi, ettei pelaamista voinut jatkaa. Dallasilla on päällä melkoinen loukkaantumissuma, kun heiltä oli jo ottelusta sivussa Lehtinen, Turgeon, Matvichuk ja Helenius. Yksi ottelun kohokohdista oli Aaron Downeyn ja Jesse Boulericen "kolmen iskun tappelu": Boulerice iski noin metrin ohi, Downey iski suoraan vastapalloon ja Boulerice iskeytyi jäähän. Hoiperteleva carolinalaispelaaja vietiin suoraan pukukoppiin, eikä hän palannut jäälle. Niko Kapanen pelasi ottelussa n. 14 minuuttia ja oli jäällä Carolinan Bret Hedicanin avausmaalin aikana.

Mestari koulutti kisälliä

Kalliovuorilla kohtasivat kauden 2001 finalistit sekä maalivahtilegendat Roy ja Brodeur. Jälleen kerran Roy näytti oppipojalleen kaapin paikan torjumalla yhtä lukuunottamatta kaikki 33 Devils-kutia. Brodeurin tilastot näyttivät huomattavasti synkemmiltä: 15 torjuntaa 18 laukauksesta. Yön ottelua voisi kuitenkin kutsua taas joko Foppa-show'ksi (0+3) tai vaihtelun vuoksi Hejduk-showksi (1+2). Avs-puolustaja Derek Morris palasi kentille ensimmäistä kertaa sitten nyrkkeilyottelunsa David Lingin kanssa tammikuun 23. Yhden maalin saalistanut puolustaja pelasi erikoisen kasvosuojan kanssa, joka suojaa murtunutta miestä. Riku Hahlin peliaika jäi alle 8 minuuttiin ottelussa.

Muut ottelut

Nashville yritti haastaa loukkaantumisista kärsineen Los Angelesin, mutta joutui taipumaan sairastuvalta palanneen Ian Laperrieren tehtyä voittomaalin ottelun kolmannen erän puolivälissä. Nashville vei ottelun laukaukset nimiinsä 38-22. Kingsin Mikko Eloranta pelasi n. 16 minuuttia ja sai yhden syöttöpisteen. Kimmo Timonen puolestaan sai jääaikaa yli 28 minuuttia.

Buffalo oli jo yllättää St. Louisin karattuaan ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon, mutta Bluesin kokemus ja rutiini riittivät kuromaan etumatkan kiinni ja rinnalle päästyään vielä voittoonkin Jeff Finleyn maalilla. Huippusentteri Doug Weightin huono tuuri ei ota loppuakseen. Hän joutui jättämään kentän toisessa erässä saatuaan kiekon viiksiinsä.

Montrealin Mathieu Garon varasti Show'n torjuttuaan 42 Bruins-laukausta ja joukkueelleen makean 3-1 voiton. Saku Koivu huhki ottelussa 20 minuuttia vailla merkintöjä.