Fofanov jatkaa Hokissa

Kajaanin Hokki on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen venäläishyökkääjä Jevgeni Fofanovin kanssa.

Hokki on jatkanut tulevan kauden 2012–2013 Mestis-miehistönsä rakentamista sorvaamalla yksivuotisen jatkosopimuksen syksyllä jo kolmannen sesonkinsa linnapaidassa aloittavan Jevgeni Fofanovin kanssa. 22-vuotias Fofanov tilastoi päättyneellä kaudella pelaamissaan yhteensä 40 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa 13 (3+10) tehopistettä.

– Fofanovin kanssa kävimme keskusteluja viime kaudella, ja hän osoitti sitoutumista yhteisiin asioihin kauden aikana. On positiivinen palkinto sekä joukkueelle että pelaajalle, että tämä yhteistyö jatkuu, hekumoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila tyytyväisenä.

Fofanov muodosti viime kaudella toimivan vitjan jo aiemmin jatkot tehneiden Aleksi Sillanpään ja Jesse Häkkisen kanssa, joten Mattila saanee "raatajaketjun" jälleen käyttöönsä myös tulevalla Mestis-sesongilla.

– Fofanov oli tärkeä lenkki Sillanpään ja Häkkisen rinnalla. He painoivat noin vartin per peli arvokasta raatamista kahteen suuntaan. Fofanov on myös hyvä alivoimapelaaja ja tuo fyysistä ulottuvuutta joukkueeseemme, Mattila kommentoi.

Fofanovin jatkosopimuksen lisäksi Hokki on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen viime kaudella kajaanilaisseuran A-nuorten ykkösvahtina toimineen Tuomas Tolosen kanssa. Tolonen pysäytti pelaamissaan 26 A-nuorten I- ja II-divisioonaottelussa kiekot varusteisiinsa 90,53 torjuntaprosentilla.

– Tarkoitus on, että Tolonen pelaa pääsääntöisesti A-nuorissa, mutta on meille maalivahtireservinä ajatuksella nuori kolmosvahti. Hän harjoittelee täysipainoisesti edustuksen mukana armeijan alkuun asti. Tolonen kävi ringissä jo viime kaudella, ja halusimme hänet sopimuspelaajaksemme, Mattila selventää.

Hokilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013.


Jevgeni Fofanov jatkaa linnapaidassa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Lue myös

Korkiakoskelle yhden ottelun pelikielto

MESTIS | 22.10.2016 11:44
Mestiksen kurinpitäjä Pasi Järvinen on asettanut Hokin Markus Korkiakoskelle yhden ottelun pelikiellon perjantaina 21.10 pelatun K-Vantaa-Hokki-ottelun yhteydessä tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. lue lisää

Hokille liigakokemusta hyökkäyskalustoon - Kangasmäki Kajaaniin

MESTIS | 7.10.2016 12:03
Kajaanin Hokki vahvistaa hyökkäystään KooKoota viime vuodet edustaneella Aki Kangasmäellä. lue lisää

RoKi-Hokki-ottelu viivästyy

MESTIS | 28.9.2016 16:11
Illan RoKi-Hokki-ottelun alku viivästyy. lue lisää

Kärpät kutsui Anttilan takaisin Ouluun - Koblizek Kajaaniin

LIIGA | MESTIS | 23.9.2016 16:42
Alkukauden Hokkia edustanut Sami Anttila siirtyy takaisin Kärppien vahvuuteen. Vastaisuudessa nuori tšekkihyökkääjä Radek Koblizek siirtyy Hokin vahvuuteen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. lue lisää

Hokille nuori hyökkääjä Oulusta

MESTIS | 21.9.2016 23:10
Kajaanin Hokki saa vahvistusta hyökkäykseensä, kun Tino Metsävainio siirtyy joukkueeseen lainasopimuksella Kärpistä. lue lisää

Kommentit

Jevgeni Fofanov

IPK #19 L lh
s. 1989 Moskova, RUS
175CM / 78KG
SOPIMUS: 2017