Fofanov jatkaa Hokissa

Kajaanin Hokki on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen venäläishyökkääjä Jevgeni Fofanovin kanssa.

Hokki on jatkanut tulevan kauden 2012–2013 Mestis-miehistönsä rakentamista sorvaamalla yksivuotisen jatkosopimuksen syksyllä jo kolmannen sesonkinsa linnapaidassa aloittavan Jevgeni Fofanovin kanssa. 22-vuotias Fofanov tilastoi päättyneellä kaudella pelaamissaan yhteensä 40 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa 13 (3+10) tehopistettä.

– Fofanovin kanssa kävimme keskusteluja viime kaudella, ja hän osoitti sitoutumista yhteisiin asioihin kauden aikana. On positiivinen palkinto sekä joukkueelle että pelaajalle, että tämä yhteistyö jatkuu, hekumoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila tyytyväisenä.

Fofanov muodosti viime kaudella toimivan vitjan jo aiemmin jatkot tehneiden Aleksi Sillanpään ja Jesse Häkkisen kanssa, joten Mattila saanee "raatajaketjun" jälleen käyttöönsä myös tulevalla Mestis-sesongilla.

– Fofanov oli tärkeä lenkki Sillanpään ja Häkkisen rinnalla. He painoivat noin vartin per peli arvokasta raatamista kahteen suuntaan. Fofanov on myös hyvä alivoimapelaaja ja tuo fyysistä ulottuvuutta joukkueeseemme, Mattila kommentoi.

Fofanovin jatkosopimuksen lisäksi Hokki on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen viime kaudella kajaanilaisseuran A-nuorten ykkösvahtina toimineen Tuomas Tolosen kanssa. Tolonen pysäytti pelaamissaan 26 A-nuorten I- ja II-divisioonaottelussa kiekot varusteisiinsa 90,53 torjuntaprosentilla.

– Tarkoitus on, että Tolonen pelaa pääsääntöisesti A-nuorissa, mutta on meille maalivahtireservinä ajatuksella nuori kolmosvahti. Hän harjoittelee täysipainoisesti edustuksen mukana armeijan alkuun asti. Tolonen kävi ringissä jo viime kaudella, ja halusimme hänet sopimuspelaajaksemme, Mattila selventää.

Hokilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013.


Jevgeni Fofanov jatkaa linnapaidassa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Lue myös

Hokille iso takaisku - Seppälä jättää joukkueen

MESTIS | 7.12.2016 10:42
Hokin kapteeni Mikael Seppälä ei jatka kajaanilaisjoukkueen riveissä. lue lisää

Hokin hyökkäyksessä muutoksia - Metsävainio sisään, Harjula ulos

MESTIS | 29.11.2016 16:50
Kajaanin Hokki on tehnyt sopimuksen hyökkääjä Tino Metsävainion kanssa. Jarkko Harjulan pelaajasopimus sen sijaan on purettu. lue lisää

Tuplapelien paikallistunnelmia viitostien varrelta

MESTIS | 20.11.2016 10:00
Pitkää yhteistä historiaa Kainuun ja Pohjois-Savon alueen kiekkoilusta jakavat Hokki ja IPK ottivat yhteen Mestiksen revanssiviikonlopusta. Jatkoaika oli seuraamassa paikallisasetelmia. lue lisää

Tuohimaa lainalle Hokin maalille

LIIGA | MESTIS | 16.11.2016 12:09
SaiPa lainaa maalivahti Frans Tuohimaan Kajaanin Hokin riveihin. lue lisää

IPK:n Fofanov huitoi itsensä pelikieltoon

MESTIS | 11.11.2016 15:12
IPK-hyökkääjä Jevgeni Fofanov on saanut kolmen ottelun pelikiellon RoKi-ottelun tapahtumien seurauksena. lue lisää

Kommentit

Tuomas Tolonen

IPK #93 L mv
s. 1993 Kajaani
178CM / 74KG
SOPIMUS: 2017