Flyersin toinen erä liikaa Lightningille

Flyers juhli Lightningin kustannuksella seitsemän kertaa.
Yön kolmen ottelun kierroksen voittajiksi selvisivät Philadelphia Flyers, Washington Capitals ja Los Angeles Kings.

Pennsylvaniassa yhteen ottivat kolmannen kerran tällä kaudella Philadelphia Flyers ja Tampa Bay Lightning, Kaksi edellstä kohtaamista voittanut Lightning lähti otteluun itäisen konferenssin kärkipaikalta, kun Flyers rimpuilee pudotuspeliviivan alla.

Flyers avasi maalinteon ottelun seitsemännellä minuutilla, kun Chris VandeVelde ohjasi Luke Schennin laukauksen ohi Jevgeni Nabokovin. Steven Stamkos tasoitti ottelun erän puolessa välissä, mutta erä meni kuitenkin Flyersille, kun R.J. Umberger vei joukkueen uudestaan johtoon.

Toinen erä oli sitten Flyersin näytöstä. Kun minuutti erää oli takana, Lightning-puolustaja Matt Carle lähti kaksiminuuttiselle koukkaamisesta. Ylivoima kesti 45 sekuntia, kun pistepörssin kärki Jakub Voracek onnistui iskemään kauden 17. maalinsa. Alle minuutti tästä ja ranskalaishyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare lisäsi johtoa. Tässä vaiheessa Lightningin maalille luisteli Ben Bishop.

Seuraavaksi oli taas Carlen vuoro istahtaa jäähypenkille, nyt korkeasta mailasta tulleelle neljän minuutin rangaistukselle. Flyers hyödynsi tämänkin Carlen rangaistuksen ja Mark Streit sekä Brayden Schenn heiluttivat maaliverkkoja.

Erän lopulla Michael Raffl iski vielä viidennen rysän, mutta nollille ei jäänyt Lightningkaan, kun Brian Boyle osui perään 22 sekunnin jälkeen. Kolmannen erän ainoasta maalista vastasi sitten Ryan Callahan Valtteri Filppulan esityöstä.

Maalien täyttämä ottelu päättyi näin Flyersin 7–3 voittoon. Joukkueen tehopelaaja hääri maalin ja kaksi syöttöä kerännyt sveitsiläispuolustaja Streit. Kahden tehopisteen pelin pelasivat kotijoukkueelta Brayden Schenn, Voracek, VandeVelde, Wayne Simmonds ja kapteeni Claude Giroux. Vierailijoiden tehomies oli kaksi maalia syöttänyt Anton Strålman.

Kotijoukkueen maalilla Suomesta ja Lappeenrannasta tuttu Rob Zepp torjui 21 kertaa ja päästi kolme. Vierailijoiden Nabokov ehti torjua yhdeksän kertaa ja samaan lukemaan pääsi myös tilalle tullut Bishop.

Maalivahtien näytöstä muualla

Washington Capitals otti kauden toisesta ja viimeisestä kohtaamisesta toisen voittonsa Colorado Avalanchesta. Lukemiin 2–1 päättyneen ottelun tähtiä olivat molemmat maalivahdit, kun kotijoukkueen Braden Holtby torjui 31 kertaa ja vierailijoiden Semjon Varlamov 36 kertaa.

Avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä Capitalsin Jay Beagle. Ottelun puolessa välissä Alex Tanguay tasoitti pelin ylivoimalla, muttta ottelun viimeisen maalin iski toisen erän lopulla kuitenkin Aleksandr Ovetškin.

Los Angeles Kings nollasi Toronto Maple Leafsin joukkueiden kauden toisessa ja viimeisessä kohtaamisessa. Kotijoukkueen Martin Jones keräsi nollapeliä varten 19 torjuntaa ja entiseen kotihalliinsa palannut Jonathan Bernier torjui Maple Leafsin luukulla kerran vähemmän.

Ottelun avausmaalin syntymisessä kesti vain 37 sekuntia, kun Anze Kopitar onnistui. Seuraavaa maalia saatiin odottaa sitten ottelun viimeiselle minuutille, kun Marian Gaborik upotti kiekon tyhjään reppuun. Kopitar vietti kahden tehopisteen iltaa, kuten myös molemmat maalit syöttänyt Jeff Carter.

PHILADELPHIA - TAMPA BAY 7–3
WASHINGTON - COLORADO 2–1
LOS ANGELES - TORONTO 2–0