Flyersilla ja Panthersilla mahdollisuus tasatulokseen - seurauksena olisi yksi ottelu pudotuspelipaikasta

NHL / Uutinen
Panthersin (Micheal Haley) ja Flyersin (Ivan Provorov) pelaajat joutuvat äärimmäisessä tapauksessa ylimääräiseen pudotuspeliin.
Kuva © Getty Images
Samalla kun taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy NHL:ssä kuumana, sarjassa valmistaudutaan jopa siihen mahdollisuuteen, että normaaleilla tasapistetilanteen ratkaisukriteereillä ei saataisi eroa Philadelphia Flyersin ja Florida Panthersin välille.

Mikäli kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin NHL:n runkosarjassa, joukkueiden paremmuus ratkaistaan ensisijaisesti varsinaisen peliajan sekä jatkoajan aikana saavutetuilla voitoilla. Näiden ollessa tasan ratkaisevat keskinäisten otteluiden pisteet, kuitenkin niin, että toisen joukkueen ensimmäinen kotiottelu jätetään huomioimatta, mikäli joukkueet ovat pelanneet eri määrän keskinäisiä pelejä kotonaan. Kolmanneksi katsotaan joukkueiden koko kauden maalieroja.

Philadelphia Flyers ja Florida Panthers ovat pelanneet tällä kaudella kolme keskinäistä ottelua runkosarjassa. Näin ollen joulukuussa Floridassa pelattua ottelua ei huomioida. Flyers voitti lokakuussa pelatun kotiottelunsa ja Panthers kuittasi sen maaliskuun alussa. Tällä hetkellä joukkueilla on yhtä monta voittoa varsinaisen peliajan sekä jatkoajan aikana Flyersin maalieron ollessa neljä maalia parempi.

Uusintaotteluun päädytään, mikäli Flyers häviää viimeisen runkosarjaottelunsa New York Rangersia vastaan kahdella maalilla ja Panthers voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa voittomaalikilpailussa. Panthersin vastustajat ovat Buffalo Sabres ja Boston Bruins.

Mikäli uusintaotteluun päädytään, se pelattaisiin NHL:n pudotuspelisäännöillä, eli varsinaisen peliajan ollessa tasan pelataan 20 minuutin jatkoeriä ratkaisuun saakka. Ottelu olisi ohjelmassa tiistaina 10. huhtikuuta ja sen pelipaikka päätettäisiin arvalla, jossa molemmilla on yhtä suuri mahdollisuus voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle