Flyers sopi jatkosta Kim Johnssonin kanssa

NHL / Uutinen
Philadelphia Flyers ilmoitti tänään uudesta sopimuksesta. New York Rangersista Lindros-kaupan yhteydessä siirtynyt ruotsalaispuolustaja Kim Johnsson solmi uuden seuransa kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkaistu.

25-vuotias Johnsson varattiin vuonna 1994 yhdennellätoista kierroksella Rangersin toimesta. Hän pelasi kaudet 1993-99 Malmö IF:ssa, jona aikana hän valtasi paikan Ruotsin maajoukkueesta. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Rangersissa lupaavin ottein.

Johnsson on voittanut kaksi MM-pronssia Ruotsin paidassa vuonna 1999 ja 2001. Edellisissä MM-kisoissa hänet valittiin turnauksen tähtikentälliseen. Johnsson on nuoresta iästään huolimatta kokenut puolustaja kansainvälisellä tasolla, ja Flyers-johto odottaa häneltä paljon tulevalla kaudella. Johnsson oli viime kaudella eräs heikon Rangers-puolustuksen valopilkuista, ja eritoten hänen kiekollinen pelaamisensa on herättänyt ihastusta. Johnssonia kaavaillaan joko kakkos- tai kolmospakkipariin Flyersissa, ja hänen odotetaan auttavan omalla panoksellaan viime kaudella kangerrellutta ylivoimapelaamista.

Johnsson on tehnyt kahdella kaudella yhteensä 47 pistettä, mutta kehityksen jatkuessa pistelukemat tulevat parantumaan huomattavasti. Johnsson on sulava luistelija ja erinomainen kiekonkäsittelijä, ja hänen parhaat avunsa ovat hyökkäyspäässä. Hän tarvitsee kuitenkin pakkikaverikseen rutinoituneen puolustavan puolustajan, ja Flyers onkin kaavaillut hänen pakkiparikseen kokenutta Luke Richardsonia. Kolmivuotinen sopimus takaa pelirauhan tulevaisuudessa, ja kaiken sujuessa Johnsson on arvokas vahvistus vielä pitkän aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle