Flyers kuritti Toronton uppoavaa laivaa

NHL / Uutinen
Vincent Lecavalier ja Kimmo Timonen pääsivät juhlimaan maalia.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers otti tärkeän voiton ja masensi Maple Leafsin synkkää putkea entisestään. Pudotuspeleistä ulkona oleva Edmonton Oilers kiusasi Anaheim Ducksia ja vei voiton jatkoajalla.

Philadelphia Flyers heikensi Toronto Maple Leafsin jo ennestään vähiin käyvää pudotuspelitoivoa 4–2-kotivoitollaan. Seitsemännen tappion putkeen ottaneiden vaahteranlehtipaitojen kevättä ei pelasta enää kuin ihme. Flyers puolestaan vahvisti tuiki tarpeellisella voitollaan asemiaan Metropolitan-divisioonan taistelussa pudotuspelipaikoista.

Kahden edellisen pelin tappion jälkeen Flyersin päävalmentaja Craig Berube herätteli joukkuetta ketjuja sekoittamalla. Nelosketjuun pudotettu Vincent Lecavalier vastasi huutoon ottelun avausmaalilla kahden miehen ylivoimalla kun ottelua oli käyty reilut viisi minuuttia. Kimmo Timoselle merkittiin syöttöpiste osumaan.

Flyersin muut onnistujat olivat Scott Hartnell, Claude Giroux ja Wayne Simmonds. Maple Leafsin kaksi osumaa olivat James Van Riemsdykin ja Dave Bollandin käsialaa. Timonen keräsi ottelussa nimiinsä kaksi syöttöpistettä.

Pelistä pudonnut Oilers kaatoi Ducksin jatkoajalla

Edmontonissa kausi on runkosarjan jälkeen paketissa, mutta se ei estänyt Oilersia olemasta ilkeä vastus kotonaan, kun Anaheim Ducks kaatui jatkoajalla lukemin 4–3.

Ducksin yritykset kilpistyivät Oilersin maalilla kiekkosateessa 48/51 torjuneeseen Ben Scrivensiin. Edes Ducksille siunaantunut kahden miehen ylivoima jatkoajalla ei tuottanut tulosta. Sen sijaan ratkaisumaalin ja loppulukemat 4–3 Oilersille laukoi Andrew Ference.

Ottelussa nähtiin myös yhdeksättä NHL-otteluaan pelanneen Oilersin tulokaspuolustaja Oscar Klefbomin ensimmäinen NHL-osuma. Maali vei Oilersin 3–2-johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia.

Oilersin muista osumista vastasivat Sam Gagner ja Jordan Eberle. Ducksin maalintekijöinä toimivat Nick Bonino, Patrick Maroon ja Mathieu Perreault. Teemu Selänne ja Sami Vatanen saalistivat kumpikin syöttöpisteen.

Myös pudotuspeleistä käytännössä ulkona oleva Calgary Flames oli piikkinä lihassa New York Rangersille kotonaan vieden ottelun lukemin 4–3. Flamesin maalilla voiton takuumiehenä torjui ottelun ykköstähdeksi valittu Karri Rämö lukemin 38/41.

Kari Lehtonen vei nimiinsä suomalaisvahtien maalirikkaan kohtaamisen Dallas Starsin ottaessa 7–3-voiton Nashville Predatorsista. Pekka Rinne joutui taipumaan Starsin voittoon päättyneessä ottelussa peräti seitsemän kertaa, mutta sai pysyä maalilla ottelun loppuun saakka. Rinne torjui Predatorsin maalilla 22 vetoa, kun Lehtonen pysäytti kiekon 25 kertaa.

Dallasissa elätellään yhä toivoa pudotuspeleistä Starsin kärkkyessä villi kortti-paikkaa. Predatorsin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat käytännössä jo menneet.

PHILADELPHIA – TORONTO 4–2
COLUMBUS – PITTSBURGH 1–2
OTTAWA–CHICAGO 5–3
DALLAS–NASHVILLE 7–3
CALGARY–NY RANGERS 4–3
EDMONTON–ANAHEIM 4–3 ja.

» Lähetä palautetta toimitukselle