Floridan Wiemerille seitsemän ottelun pelikielto

NHL / Uutinen
Maanantaina 19.11. pelatun kuuman Toronto – Florida – ottelun jälkipyykin selvittely jatkui eilen.

NHL:n kurinpitäjä Colin Campbell antoi tiistaina Floridan Jason Wiemerille seitsemän ottelun mittaisen pelikiellon tämän lyötyä mailanpäällä Toronton Darcy Tuckeria päähän. Alustavien tietojen mukaan Tucker sai tilanteessa aivotärähdyksen ja on sivussa noin viikon verran.

Tapahtumat lähtivät käyntiin ensimmäinen erän lopulla, kun Tucker taklasi puhtaasti, mutta erittäin kovaa Floridan venäläistähti Pavel Burea. Burelta lähti tilanteessa kaksi hammasta ja hän jätti pelin kesken päänsäryn vuoksi. Tuckerille ei vihelletty tilanteessa jäähyä.

Toisessa erässä Floridan pelaajat lähtivät hakemaan kostoa ja Brad Ference otti yhteen Tuckerin kanssa erän puolessa välissä. Kolmannessa erässä Jason Wiemer päätti kostaa oikein kunnolla ja taklasi Tuckeria rajusti ajassa 55.40. Tucker jäi jäähän makaamaan useaksi minuutiksi, ennen kuin joukkuekaverit auttoivat hänet ylös. Floridan valmentaja Duane Sutter ei uskonut Tuckerin loukkaantuneen ja väitti miehen olevan "liigan suurin näyttelijä". Jason Wiemer sai tilanteesta viiden minuutin jäähyn kyynärpäätaklauksesta sekä ottelurangaistuksen.

Bure totesi Tuckerin taklauksen yllättäneen hänet täysin, mutta uskoo jo pelaavansa seuraavassa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle