Marc-André Fleury loukkaantui pelissä Detroit Red Wingsiä vastaan 13.10.

Getty Images

Fleury sai luvan täyden kontaktin harjoituksiin - paluu tositoimiin häämöttää lähitulevaisuudessa

Vegas Golden Knightsin ykkösmaalivahti Marc-André Fleury on ollut lähes kaksi kuukautta sairauslomalla aivotärähdyksen takia. Viime viikolla kanadalainen selvitti kaikki neurologiset testit. Keskiviikkona hän liittyi täysipainoisesti joukkueen harjoituksiin ensimmäistä kertaa sitten loukkaantumisensa.

− Oli hienoa olla taas jäällä kaikkien joukkuekavereideni kanssa. Olen toiveikas, että pääsen pian takaisin peliin ja toimintaan, Marc-André Fleury kommentoi itse hyvin menneiden harjoitusten jälkeen keskiviikkona.

Joukkue on hänen mukaansa pelannut hyvin, eikä hän malta odottaa, että pääsee taas antamaan oman panoksensa ja auttamaan joukkuetta voittamaan.

− Jätkät ovat innoissaan nähdessään hänet harjoittelemassa, totesi puolestaan päävalmentaja Gerard Gallant harjoitusten jälkimainingeissa.

− Hän on ollut poissa pitkään, ja nyt kun hän pääsee tänne takaisin poikien kanssa, ei ole mitään parempaa. Tiedän, että nyt mennään yksi askel kerrallaan, mutta on hyvä saada hänet taas porukan mukaan. Hänkin on iloinen.

GM George McPhee korosti viime viikolla, että Fleuryn halutaan olevan 100-prosenttisesti parantunut ennen kuin maalivahti päästetään takaisin jäälle.

− Hänen terveytensä on tärkeää nyt, ja se on tärkeää vielä 15 vuodenkin päästä, McPhee sanoi aiemmin.

Fleurylla on aiempaa historiaa aivotärähdysten kanssa, joten hänen toipumiseensa suhtauduttiin alusta asti hyvin vakavasti. 

Seuraavaksi Fleury lähtee joukkueen mukana kahden pelin vieraskiertueelle, mutta hänen odotetaan pysyvän loukkaantuneiden reservissä molempien näiden pelien aikana. Kahta vieraspeliä seuraa viiden kotiottelun putki.

Vaikka kukaan ei voi vielä antaa tarkkoja päivämääriä, voi olla, että Fleury nähdään aloittavana maalivahtina jo 14.12. Golden Knightsin kohdatessa Pittsburgh Penguinsin.

Juttua täydennetty 7/12 klo 15.30: Lisätty sitaatteihin lähteet.

Lue myös

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Golden Knights pyörittää maalivahtirulettia − kriisi vai mahdollisuus?

NHL | 24.10.2017 17:56
Vegas Golden Knightsilla oli kauden alussa kaksi vahvaa maalivahtia: ykkösenä Marc-Andre Fleury ja varamiehenä Calvin Pickard. Nyt tilanne näyttää hyvin erilaiselta. lue lisää

Golden Knightsin sairastuvalla ruuhkaa - Fleury ja Marchessault sivuun

NHL | 15.10.2017 20:03
Vegas Golden Knightsin loukkaantuneiden pelaajien lista jatkaa kasvamistaan perjantain epäonnisen pelin jälkeen. lue lisää

Golden Knightsin sensaatiokausi saa jatkoa - rikkoi nyt tulokasjoukkueiden piste-ennätyksen

NHL | 22.2.2018 11:01
Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights nousi viime yön voitollaan sarjataulukossa 84 pisteeseen ja rikkoi NHL:n tulokasjoukkueiden piste-ennätyksen. lue lisää

James Neal ehkä sittenkin kaupan – Golden Knights on siirtorajallakin musta hevonen

NHL | 19.2.2018 6:06
Vegas Golden Knightsin yllättävä menestyminen on tehnyt joukkueesta entistä mielenkiintoisemman seurattavan siirtotakarajalla ja loppukaudella. James Neal saattaa sittenkin olla kaupan, vaikka laajennusjoukkue on äärimmäisen hyvissä asetelmissa pudotuspelejä ajatellen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Marc-Andre Fleury

Vegas #29 L mv
s. 1984 Sorel, PQ, CAN
188CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2003 Pittsburgh Penguins 1. kierros #1