Fleury nollasi Kingsin, Marian Hossa tuhannen tehopisteen kerhoon

Slovakialaiskonkari liittyi kovaan kerhoon.
Marc-Andre Fleury ja Semjon Varlamov kuuluivat NHL-kierroksen onnistujiin pelattuaan nollapelit. Suomalaisista tehopisteistä nauttivat Jussi Jokinen, Valtteri Filppula ja Mikko Koivu. Marian Hossa iski maalillaan Ottawa Senatorsia vastaan uransa tehopistelukemat nelinumeroisiksi.

Odotetun vahvasti kautensa aloittanut Los Angeles Kings haastoi Penguisin Pittsburghissa. Mielenkiintoisen lähtökohdan otteluun loi se, että kotijoukkue oli alkukauden eniten maaleja tehnyt joukkue, Kings taas vähiten päästänyt.

Kings kuitenkin kompastui jo ottelun avauserässä jäähyihin. Alkukauden tehokkain ylivoimaryhmittymä pääsi pelaamaan erän puolivälissä viidellä kolmea vastaan, eikä Chris Kunitz epäonnistunut Jevgeni Malkinin hyvästä syötöstä. Malkinille syöttöpiste oli 400. NHL:ssä. Viisi minuuttia myöhemmin Penguins lisäsi johdon kahteen, jälleen ylivoimalla.

Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty, joten Kingsillä riitti kirittävää päätöserässä. Marc-Andre Fleury kuitenkin kesti Penguinsin maalilla, ja niinpä ottelun viimeisestä osumasta vastasi toistamiseen Kunitz. Fleury torjui 36 kertaa kirjaten samalla tililleen kauden toisen nollapelinsä. Martin Jones kuninkaiden maalilla joutui tyytymään 20 torjuntaan.

Hossalle tonni täyteen

Tampa Bay Lightning kukisti kotonaan Philadelphia Flyersin 4-3-lukemin. Ottelun ykköstähti oli kaksi maalia ja yhden maalisyötön tehnyt Steven Stamkos. Valtteri Filppula kirjautti nimiinsä kaksi syöttöpistettä, joten tilillä on nyt kymmenen tehopistettä kauden 11 ottelussa.

Ottawassa nähtiin kahdeksan maalia varsinaisella peliajalla, kun Chicago Blackhawks taisteli Senatorsin kanssa. Lopulta kaksi pistettä lähti intiaanipaitojen mukaan Patrick Sharpin oltua voittomaalikilpailun ainoa onnistuja. Ottelu oli Marian Hossalle 1100. NHL:ssä, ja kahden pisteen iltaa viettänyt slovakialainen rikkoi samalla tuhannen tehopisteen rajapyykin.

Roberto Luongo kesti hyvin Arizona Coyotesin kovan tulituksen Floridassa. Kojootit onnistuivat ohittamaan kanadalaisen vain kertaalleen 33 yrityksellä; muun muassa Lauri Korpikoski laukoi neljästi. Jussi Jokiselle kirjattiin syöttöpiste 2-1-tulokseen päättyneessä ottelussa.

Mikko Koivu iski kauden toisen maalinsa ja onnistui lisäksi voittomaalikilpailussa, kun Wild otti kaksi pistettä pitkän kaavan mukaan San Jose Sharksin vieraillessa Minnesotassa. Antti Niemi päästi kolme maalia varsinaisella peliajalla, mutta torjui myös kunnioitettavat 43 kertaa. Mikael Granlund jäi kaksi pykälää pakkasen puolelle tehotilastoissa.

Coloradossa saatiin juhlia alkukauden ajan kadoksissa olleita onnistumisia, kun Avalanche kaatoi New York Islandersin tylysti 5-0. Viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Nathan MacKinnon iski syksyn kaksi ensimmäistä osumaansa. Semjon Varlamov tarvitsi 40 torjuntaa nollapeliinsä.

BUFFALO-BOSTON 2-3 ja.
NEW JERSEY-WINNIPEG 2-1
PITTSBURGH-LOS ANGELES 3-0
OTTAWA-CHICAGO 4-5 vl.
TAMPA BAY-PHILADELPHIA 4-3
FLORIDA-ARIZONA 2-1
ST. LOUIS-ANAHEIM 2-0
MINNESOTA-SAN JOSE 4-3 vl.