Fleury jätti Rangersin toistamiseen nollille, Ducks hävisi jälleen kotonaan

Fleuryn ohittaminen on osoittautunut Rangersille vaikeaksi.
Pittsburgh Penguins otti toisen perättäisen voiton New York Rangersista, Los Angeles Kings puolestaan Anaheim Ducksista.

Pittsburgh Penguins otti jälleen voiton New York Rangersista. Edellisillan lukemat olivat 3-0. Nyt Penguinsin voittolukemat kirjattiin 2-0. Marc-Andre Fleury torjui ottelussa 35 kertaa saavuttaessaan toisen perättäisen nollapelinsä. Rangers laukoi selvästi enemmän kohti Fleurya kuin Penguins Henrik Lundqvistia, sillä Lundqvistille oli ottelun päätyttyä kertynyt 13 torjuntaa. Nollapeli oli Fleuryn kahdeksas yhteensä pudotuspeleissä.

Maalit kuitenkin ratkaisevat. Ensimmäisessä erässä niitä ei nähty. Rangersilla oli useampi ylivoimatilaisuus, joita se ei pystynyt edelleenkään hyödyntämään. Yksi niistä tuli ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa, kun James Neal istui neljä minuuttia jäähyaitiossa korkeasta mailasta.

Penguins iski ratkaisevat maalit toisessa erässä. Sidney Crosby rikkoi tämän kevään pudotuspelien kuparisensa onnistumalla ohittamaan Lundqvistin läpiajosta 19 sekuntia sen jälkeen, kun Nealin neliminuuttinen oli päättynyt. Penguinsin toinen maali puolestaan syntyi, kun Jussi Jokinen pääsi vastustajan mailasta kiinnipitämisestä saamaltaan kakkoselta, ja Rangersin Mats Zuccarellon syöttö lipsahti ohi Brad Richardsin mailan suoraan Jokiselle. Jokinen kiitti ja kuittasi. Maali oli Jokiselle pudotuspelien viides. Voiton turvin Penguins otti takaisin menettämänsä kotiedun ja johtaa sarjaa 2-1.

Kings voittoputkessa

Los Angeles Kings otti toisen voittonsa sarjassa Anaheim Ducksia vastaan. Voitto oli Kingsille jo kuudes perättäinen pudotuspeleissä sen jälkeen, kun se oli hävinnyt ensimmäiset kolme peliään San Jose Sharksille.

Edellisen ottelun jatkoerässä ratkaissut Marian Gaborik jatkoi siitä mihin jäi ja vei Kingsin johtoon heti ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Gaborik johtaa myös pudotuspelien maalitilastoa kuudella maalillaan. Patrick Maroon toi vielä ensimmäisessä erässä ennen sen puoliväliä Ducksin tasoihin ylivoimamaalilla. Tasatilanne ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi ja puoli minuuttia, kun Alec Martinez vei Kingsin jälleen johtoon, joka piti loppuun asti.

Jonathan Quick keräsi ottelussa 36 torjuntaa, ja Kings hävisi laukauset Ducksille 37-17, mutta voitti maaleissa lopulta 3-1, kun Dwight King niittasi loppunumerot 3-1 tyhjään verkkoon.

NY RANGERS-PITTSBURGH 0-2 (Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)

ANAHEIM-LOS ANGELES 1-3 (Los Angeles johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0)