Flamesilta dramaattinen nousu voittoon, Crawford nollasi Wildin

Mikael Backlund iski Flamesin voittomaalin jatkoajalla
Chicago Blackhawks ajoi Minnesota Wildin selkä seinää vasten ottamalla niukan 0-1 -vierasvoiton. Calgaryssä kotijoukkue Flames nousi värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoaikavoittoon Anaheim Ducksista.

Patrick Kane ja Corey Crawford olivat ottelun hahmot Minnesotassa Blackhawksin hakiessa niukan 1-0 -vierasvoiton. Kane iski ottelun ainoan maalin ja maalivahti Crawford torjui Wildin kaikki 30 laukausta.

Wild aloitti ottelun vahvasti, mutta ei kyennyt hyödyntämään alun hallintaansa. Alun paras paikka oli Matt Cookella, joka pääsi yrittämään rystypuolen laukausta lähietäisyydeltä ottelun neljännellä minuutilla, mutta vahvasti läpi ottelun pelannut Crawford venytti jalkansa kiekon eteen.

Erän puoliväliä kohti Blackhawks pääsi peliin paremmin mukaan. Jo hieman ennen avausmaalia Jonathan Toewsilla oli erinomainen paikka viedä Blackhawks johtoon, mutta Devan Dubnyk pelasti Wildin.

Patrick Kane iski ottelun ainon osuman Devan Dubykin taakse.

Kane onnistui maalinteossa ylivoimalla ajassa 14.06. Kane iski kiekon verkkoon suorasta hyökkäyksestä laukoen p-pisteeltä ohi voimattoman Dubnykin. Syötön maalin merkauttivat Andrew Shaw ja Patrick Sharp.

Wildilla oli muutama maukas paikka tasoittaa peli, mutta ensimmäisellä kierroksella hieman haparoinut Crawford oli erinomainen. Ottelusarjaan lähdettäessä Wildin ylivoima oli pudotuspelijoukkueiden paras, mutta Blackhawksin alivoima selvitti tällä kertaa kaikki Wildin kolme ylivoimaa.

Crawford nollasi Granlundin läpiajon.

Mikael Granlund pääsi yrittämään tasoitusta läpiajosta, mutta Crawford tuli aggressiivisesti vastaan ja torjui kilvellään Granlundin laukauksen. Viisi kertaa laukonut Granlund oli näkyvästi ottelussa esillä ja hänet valittiin ottelun tähdistöön.

Crawfordin hyvä vire ja Wild pelaajien huolimattomuus viimeistelyssä pitivät Wildin nollilla ottelun loppuun saakka. Blackhawks siirtyi sarjassa jo 3-0 -johtoon. Sarja jatkuu Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna.

Calgaryssä dramatiikkaa koko rahan edestä

Anaheim Ducks johti Calgary Flamesia voitoin 2-0 ottelusarjan siirtyessä Albertaan. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja Brandon Bollig vei Mason Raymondin hienosta esityöstä Flamesin 1-0 -johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Markus Granlund merkittiin maalin toiseksi syöttäjäksi.

Pat Maroon tasoitti ottelun seitsemännellä minuutilla 1-1:een. Karri Rämö oli voimaton Maroonin tällätessä kiekon verkkoon Ryan Getzlafin aivan maalin editse antamasta poikkisyötöstä.

Pat Maroon vei Ducksin 1-0 -johtoon.

Getzlaf alusti myös Ducksin johto-osuman hänen ryöstäessään kiekon alimpana miehenä olleelta puolustaja T.J. Brodielta. Jatkotilanteesta Simon Despres toimitti kiekon maalille, missä se pomppasi Corey Perryn luistimesta ohi Rämön.

Flamesin Joe Colborne tasoitti pelin toisen erän neljännellä minuutilla alivoimamaalilla. Ducks-puolustaja Hampus Lindholm kompuroi siniviivalla ja läpiajoon sännännyt Colborne veivasi kiekon näyttävästi maaliin.

Ducksin Matt Beleskey osui vielä toisessa erässä vieden vieraat jälleen johtoon. Maali oli Beleskeyn jo kolmas tässä ottelusarjassa.

Kolmas erä tarjosikin hurjaa draamaa. Kuusi minuuttia ennen loppua Flamesin karvaus onnistui ja David Jones syötti kiekon maalin eteen Sam Bennetille. Bennett laukoi ja Ducks-vahti Frederik Andersen venytti jalkansa aivan viime tipassa kiekon eteen.

Tilannetta tarkistettiin videolta melko pitkään. Etuviistosta kuvannut kamerakulma näytti kiekon olleen kokonaan yli maaliviivan, mutta yläkameran kuvasta kiekkoa ei näkynyt.

Lopulta maali hylättiin ja kotiyleisö riehaantui täysin tilannetta näytettäessä mediakuutiolta. Myös Flames-valmentaja Bob Hartley protestoi voimakkaasti.

Flames-fanit eivät sulattaneet tuomarin päätöstä.

Flames pystyi kuitenkin kääntämään tilanteen edukseen. Matt Stajan hankki lopussa jäähyn itselleen ja Ducks-puolustaja Despresille. Kentälle tuli vielä lisää tilaa, kun Sami Vatanen löi kiekon katsomoon ja joutui jäähylle.

Valmentaja Hartley komensi Rämön penkille ja Flames haki tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Yritys kannatti, sillä vuoden tulokkaaksi ehdolla oleva Johnny Gaudreau tasoitti ottelun vain 20 sekuntia ennen loppua.

Jatkoerässä ratkaisu synti Ducksin siiretyn rangaistuksen aikana. Rämön ollessä jälleen penkillä Flames pyöritti tilannetta kuudella pelaajalla. Ruotsalaissentteri Mikael Backlund päätti ottelun iskemällä uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. Backlundin rannelaukaus yllätti melko kaukaa maskissa olleen Andersenin.

Flames kavensi näin otteluvoitot 2-1:een. Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

MINNESOTA - CHICAGO 0-1

CALGARY - ANAHEIM 4-3 ja.