Flames yritti kaapata O'Reillyn - Colorado vastasi tarjoukseen

NHL / Uutinen
Ryan O'Reillyn vaihto lumisesta A:sta liekehtivään C:hen ei toteutunut.
Kuva © Getty Images
Ryan O'Reillyn sopimuskiista Colorado Avalanchen kanssa sai uuden käänteen, kun Calgary Flames tarjosi hyökkääjälle sopimusta. Avalanchella oli viikko aikaa vastata tarjoukseen, mutta vastasi siihen vain tunteja tarjouksen jättämisen jälkeen. O'Reilly jatkaa täten Coloradon miehenä kesään 2014 asti.

Calgary Flames ilmoitti torstaina, että se on tehnyt Colorado Avalanchen Ryan O'Reillylle sopimustarjouksen, jonka tämä on ottanut vastaan. O'Reilly oli ollut sopimuksettomana pelaajana viime kesästä asti, eivätkä sopimusneuvottelut denveriläisseuran kanssa julkisuudessa olleiden tietojen mukaan edistyneet.

Myöhemmin saman yön aikana Colorado Avalanche vastasi tarjoukseen, joten O'Reilly jatkaa joukkueessa tarjotun sopimuksen mukaisesti.

Televisiokanava TSN:n mukaan Flamesin tarjoama sopimus oli kaksivuotinen. Ensimmäiseltä vuodelta O'Reilly kuittaisi palkkaa vain miljoona dollaria, mutta lisäksi hän saisi 2,5 miljoonan taalan allekirjoituspalkkion. Toisena sopimuskautena palkka hyppäisi 6,5 miljoonaan. 

Mikäli Avalanche ei olisi tarjonnut keskushyökkääjälleen vastaavaa sopimusta, se olisi saanut korvaukseksi O'Reillyn menettämisestä Flamesin ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot ensi kesän varaustilaisuuteen.

Niin sanottujen rajoitettujen vapaiden agenttien houkutteleminen sopimustarjouksilla on NHL:ssä varsin harvinaista. Vielä harvinaisempaa on, ettei pelaajan alkuperäinen seura vastaisi tarjoukseen. Colorado vastasikin tarjoukseen vain tunteja sen jälkeen, joten O'Reilly kuuluu jälleen Avalanchen vahvuuteen.

Sääntöjen mukaan Colorado ei saa vaihtaa O'Reillya kalenterivuoteen alkaen siitä päivästä, jolloin tarjoukseen vastattiin. O'Reilly oli viime kaudella Coloradon tehokkain pelaaja tehoillaan 18+37=55.

» Lähetä palautetta toimitukselle