Filppulan Stanley Cup -unelma elää - Lightning jatkoon Bishopin torjunnoilla

Ben Bishop on ansainnut kiitokset niin joukkuetovereilta kuin Lightning-kannattajiltakin.
Pudotuspelien toisen kierroksen ottelupareille saatiin sinetti, kun Tampa Bay Lightning ja Detroit Red Wings ratkaisivat keskinäisen paremmuutensa ottelusarjan seitsemännessä pelissä.

NHL:n pudotuspeleissä pelattiin kevään toinen seiskapeli, jossa jatkopaikasta taistelivat Tampa Bay Lightning ja Detroit Red Wings. Edellisessä ottelussa paremmin menestyi Lightning, joka tasoitti ottelusarjan Detroitissa. Nyt joukkue lähti koitokseen kotiedulla.

Red Wings onnistui pitämään kiekkoa hyvin ottelun alussa, mutta kunnon maalipaikoille joukkue ei päässyt. Alex Killornin kampitusjäähyn ansiosta punapaidat pääsivät tavoittelemaan avausmaalia ylivoimalla, mutta yritys jäi lyhyeksi Justin Abdelkaderin otettua niin ikään kaksiminuuttinen hyökkäyspäässä.

Erän puolivälissä myös Lightning sai paremmin otteen pelistä. Alkuerän laukaisuero, 10-2 Red Wingsin hyväksi, tasoittui hieman jälkimmäisellä puoliskolla, mutta maalihanojen avaamiseen se ei riittänyt.

Myöskään toisessa erässä yritykset eivät tuottaneet muutosta tulostaululle. Red Wings pääsi kahdesti haastamaan Lightning-vahti Ben Bishopia kauden aikana erinomaisesti toimineella ylivoimaviisikolla, mutta jenkkivahti kesti. Danny DeKeyserin estämisjäähy antoi mahdollisuuden myös kotijoukkueelle, mutta koko sarjan ajan ontunut ylivoimapelaaminen jäi tuloksettomaksi.

Ottelun avausmaali syntyi vihdoin kolmannessa erässä. Lightning-puolustaja Braydon Coburn iski joukkueensa askeleen lähemmäs jatkopaikkaa ajassa 43:58. Red Wings -vahti Petr Mrazek oli sivuttaisliikkeessä, jolloin Coburnin lyöntilaukaus ohitti hänet helpon näköisesti. Osuma oli kanadalaisen pudotuspelikevään ensimmäinen.

Jokaisessa erässä laukaisutilaston voittanut Red Wings ei tällä kertaa onnistunut tasoituksessa, ja yhdeksi ottelun suurimmista sankareista nousikin 31 kertaa torjunut Bishop. Alkusarja oli veräjänvartijalta haparointia, mutta nyt tilille kertyi ansaittu nollapeli.

Lisäksi Bishopille merkattiin syöttöpiste toiseen Lightning-maaliin, joka sinetöi joukkueen jatkopaikan ja lähetti siipipaidat kesäloman viettoon. Maalista vastasi puolustaja Anton Strålman, jonka laidan kautta lähettämä purkukiekko löysi tiensä tyhjään Red Wings -maaliin.

Näin ollen Lightning jatkaa matkaansa pudotuspeleissä saaden seuraavaksi vastaansa Montreal Canadiensin. Red Wingsille tippuminen avauskierroksella oli toinen peräkkäin.

TAMPA BAY - DETROIT 2-0 (Tampa Bay jatkaa toiselle kierrokselle 4-3-voitoin)