Filppulalle komea maali Red Wingsin ryöpytyksessä

Tampa Bay juhli.

Ensimmäisessä ottelussa maalintekonsa kanssa tuskaillut Tampa Bay Lightning pisti toisessa ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan ranttaliksi. Se pääsi tällä kertaa hyvissä ajoin johtoon ja meni toisessa erässä menojaan.

Yksi illan sankareista oli Valtteri Filppula, joka keräsi tehot 1+1. Filppulan maali (video) syntyi ylivoimalla komean nousun ja oman paluukiekon seuraamisen ansiosta. Tilanteessa Steven Stamkos jätti kiekon täydessä vauhdissa olleelle suomalaiselle ja tämä purjehti kolmen Red Wings -pelaajan välistä maalintekoon. Filppulan ranteet kävivät 5–1-osuman edestä kolmannen erän 16. peliminuutilla.

Joukkueen muista onnistujista merkittävin oli Tyler Johnson, joka ampui kaksi maalia.

Ottelu oli vahvaa Lightning-hallintaa, ja kotijoukkue vei laukaukset nimiinsä luvuin 30–24. Red Wings joutui myös vaihtamaan maalivahtia, kun Jimmy Howard korvasi ensimmäisiä pudotuspelejään pelaava Petr Mrazekin tilanteessa 4–0. Ensimmäisessä ottelussa yli 40 torjuntaa ottanut Mrazek ei pystynyt pitämään tällä kertaa joukkuettaan mukana voittotaistossa.

Ottelusarjaa jatketaan Detroitissa tiistaina.