Blues juniors ry:n toiminta on turvattu.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoolainen junioritoiminta ei ole vaarassa, vaikka Espoo United kaatuisi

Blues juniors ry:n toiminta jatkuu, vaikka Espoo United Oy menisi konkurssiin.

Vakavissa talousvaikeuksissa olevan Espoo Unitedin kanssa yhteistyötä tekevän Blues juniors -juniorijääkiekkoseuran toiminnan jatkuminen ei ole vaarassa, vaikka Espoo United Oy päätyisi konkurssiin.

– Blues juniors ry on aivan erillinen yhdistys, ja laaja yhteistyösopimuskin solmittiin vasta viime syyskuussa. Toimimme omillamme. Yhdistyksen toiminta jatkuu normaalisti, vaikka Unitedille kävisi huonosti. Toki kaikki toivovat, että heidän asiansa kääntyvät hyvin päin, Blues juniors ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto sanoo.

Ry:n ja Oy:n syyskuussa solmimassa yhteistyössä Blues juniorsin C-, B- ja A-juniorijoukkueet siirtyivät edustamaan Unitedia 1.5.2017 alkaen. United puolestaan sitoutui kustantamaan jo A-juniorien viime kauden ja tukemaan rahallisesti B-juniorien viime kautta. Mikäli Unitedin toiminta loppuu, Blues juniorsin jatkuu entisellään B-junioreista nuorempiin. Myös A-juniorien osalta toiminnanjohtajalla on vahva usko, että toiminta kyettäisiin yhteistyökumppanien tuella pitämään yllä ilman edustusjoukkueosakeyhtiötäkin.

– Se olisi ehdoton tavoite.

Blues juniors oli tämänhetkisen kaltaisessa tilanteessa jo viime vuoden alkukuukausina, kun maaliskuussa 2016 konkurssiin julistettu yhtiö Espoo Blues korahteli saattohoidossa. Silloin A-juniorit pelasivat kauden 2015–2016 loppuun ulkoisella rahoituksella. Kauden jälkeen toiminta pidettiin hengissä ry:n varoilla, mikä ei kuitenkaan ole kestävä ratkaisu yhtälön tyyriyden vuoksi.

Espoo Unitedilta on maksamatta noin 100 000 euroa sen kontolle sovituista viime kauden kuluista. Summa otettiin kauden aikana Blues juniorsin varoista eli sen kassassa on nyt suunnittelematon vaje. Blues juniors on haastanut velan vuoksi Unitedin oikeuteen. Unitedille on kertynyt myös maksuhäiriömerkintöjä noin 5 000 euron ja verovelkaa yli 10 000 euron edestä. Lisäksi Unitedin kotihallista Metro Areenasta on katkaistu sähköt maksamattomien sähkölaskujen vuoksi. Espoo United Oy:n ja Metro Areenan omistaa liikemies Jussi Salonoja.

Blues juniors on 1200 pelaajallaan Suomen suurin jääkiekkoseura. Sen vuosibudjetti on 2 500 000 euroa, joista noin 90 prosenttia tulee pelaajilta ja loput Espoon kaupungilta sekä yhteistyökumppaneilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Aleksi Rutanen: "Vähän onnekkaasti se kiekko pomppi sieltä putkista"

MESTIS | 5.11.2017 8:30
Lauantai-iltainen Espoo United-IPK -ottelu ei tarjonnut ainakaan kotijoukkueen maali-iloittelua, sillä espoolaisten ainoasta maalista vastasi espoolaislähtöinen hyökkääjä Aleksi Rutanen. Hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon ja iski kiekon maaliin alivoimalla. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

TUTOn Virkki suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta - espoolaishyökkääjä verissäpäin koppiin

MESTIS | 25.10.2017 19:32
TUTOn Anssi Virkki taklasi Espoo Unitedin Matias Nisulaa karuin seurauksin. lue lisää

Yle: Raimo Summanen käräjille pedofiilihuuteluistaan

MESTIS | 25.10.2017 12:44
Raimo Summasen huutelut Hermes-valmentajalle toivat syytteen kunnianloukkauksesta. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Kommentit

Kai Lehtinen

Espoo United #29 L p
s. 1991 Viiala
181CM / 80KG
SOPIMUS: 2018