Blues juniors ry:n toiminta on turvattu.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoolainen junioritoiminta ei ole vaarassa, vaikka Espoo United kaatuisi

Blues juniors ry:n toiminta jatkuu, vaikka Espoo United Oy menisi konkurssiin.

Vakavissa talousvaikeuksissa olevan Espoo Unitedin kanssa yhteistyötä tekevän Blues juniors -juniorijääkiekkoseuran toiminnan jatkuminen ei ole vaarassa, vaikka Espoo United Oy päätyisi konkurssiin.

– Blues juniors ry on aivan erillinen yhdistys, ja laaja yhteistyösopimuskin solmittiin vasta viime syyskuussa. Toimimme omillamme. Yhdistyksen toiminta jatkuu normaalisti, vaikka Unitedille kävisi huonosti. Toki kaikki toivovat, että heidän asiansa kääntyvät hyvin päin, Blues juniors ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto sanoo.

Ry:n ja Oy:n syyskuussa solmimassa yhteistyössä Blues juniorsin C-, B- ja A-juniorijoukkueet siirtyivät edustamaan Unitedia 1.5.2017 alkaen. United puolestaan sitoutui kustantamaan jo A-juniorien viime kauden ja tukemaan rahallisesti B-juniorien viime kautta. Mikäli Unitedin toiminta loppuu, Blues juniorsin jatkuu entisellään B-junioreista nuorempiin. Myös A-juniorien osalta toiminnanjohtajalla on vahva usko, että toiminta kyettäisiin yhteistyökumppanien tuella pitämään yllä ilman edustusjoukkueosakeyhtiötäkin.

– Se olisi ehdoton tavoite.

Blues juniors oli tämänhetkisen kaltaisessa tilanteessa jo viime vuoden alkukuukausina, kun maaliskuussa 2016 konkurssiin julistettu yhtiö Espoo Blues korahteli saattohoidossa. Silloin A-juniorit pelasivat kauden 2015–2016 loppuun ulkoisella rahoituksella. Kauden jälkeen toiminta pidettiin hengissä ry:n varoilla, mikä ei kuitenkaan ole kestävä ratkaisu yhtälön tyyriyden vuoksi.

Espoo Unitedilta on maksamatta noin 100 000 euroa sen kontolle sovituista viime kauden kuluista. Summa otettiin kauden aikana Blues juniorsin varoista eli sen kassassa on nyt suunnittelematon vaje. Blues juniors on haastanut velan vuoksi Unitedin oikeuteen. Unitedille on kertynyt myös maksuhäiriömerkintöjä noin 5 000 euron ja verovelkaa yli 10 000 euron edestä. Lisäksi Unitedin kotihallista Metro Areenasta on katkaistu sähköt maksamattomien sähkölaskujen vuoksi. Espoo United Oy:n ja Metro Areenan omistaa liikemies Jussi Salonoja.

Blues juniors on 1200 pelaajallaan Suomen suurin jääkiekkoseura. Sen vuosibudjetti on 2 500 000 euroa, joista noin 90 prosenttia tulee pelaajilta ja loput Espoon kaupungilta sekä yhteistyökumppaneilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jäähdytysaineet vuosivat jäälle Vantaalla - pääkaupunkiseudun kamppailu siirtyy harjoitushalliin

MESTIS | 17.2.2018 16:44
Vantaan Trio Areenan putkiongelmat siirtävät Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välisen ottelun harjoitushalliin. lue lisää

Törkyhuutelu toi Summaselle kunnianloukkaussyytteen

MESTIS | 16.2.2018 11:26
Mestiksen Espoo Unitedia valmentaessaan Raimo Summanen haukkui silloista Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi. Nyt asia on edennyt oikeuslaitoksen rattailla. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Rutanen uskoo yhteishengen voimaan − "Päätettiin, että nyt riittää läpsyttely"

MESTIS | 11.2.2018 15:31
Espoo Unitedin Aleksi Rutanen on tällä kaudella ollut yksi joukkueensa vahvimmista lenkeistä. Tähän mennessä tehot 12+13 iskenyt hyökkääjä jakoi Jatkoajalle mietteitään espoolaisten kuluneesta kaudesta. lue lisää

Syöttöpisteitä keräävä Forsström: "Maalin tekeminen maistuu silti maukkaammalle"

MESTIS | 27.1.2018 14:00
Espoo Unitedin kuluva kausi on sisältänyt monenlaisia vaiheita. Alkukauden haasteiden jälkeen näyttäisi siltä, että myös espoolaisten peli on alkanut kulkea pikkuhiljaa paremmin. Niin myös ensimmäistä kauttaan Espoossa pelaavan Juuso Forsströmin, joka on tällä hetkellä espoolaisten parhaita pelaajia. lue lisää

Espoo Unitedin rivit harvenevat - kokenut puolustaja siirtyy Saksaan

MESTIS | 26.1.2018 9:08
Espoo Unitedin Jimi Santala siirtyy Saksan kakkosliigaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Felix Westermarck

Espoo United #6 L olh
s. 1995
186CM / 92KG
SOPIMUS: 2018