Blues juniors ry:n toiminta on turvattu.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoolainen junioritoiminta ei ole vaarassa, vaikka Espoo United kaatuisi

Blues juniors ry:n toiminta jatkuu, vaikka Espoo United Oy menisi konkurssiin.

Vakavissa talousvaikeuksissa olevan Espoo Unitedin kanssa yhteistyötä tekevän Blues juniors -juniorijääkiekkoseuran toiminnan jatkuminen ei ole vaarassa, vaikka Espoo United Oy päätyisi konkurssiin.

– Blues juniors ry on aivan erillinen yhdistys, ja laaja yhteistyösopimuskin solmittiin vasta viime syyskuussa. Toimimme omillamme. Yhdistyksen toiminta jatkuu normaalisti, vaikka Unitedille kävisi huonosti. Toki kaikki toivovat, että heidän asiansa kääntyvät hyvin päin, Blues juniors ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto sanoo.

Ry:n ja Oy:n syyskuussa solmimassa yhteistyössä Blues juniorsin C-, B- ja A-juniorijoukkueet siirtyivät edustamaan Unitedia 1.5.2017 alkaen. United puolestaan sitoutui kustantamaan jo A-juniorien viime kauden ja tukemaan rahallisesti B-juniorien viime kautta. Mikäli Unitedin toiminta loppuu, Blues juniorsin jatkuu entisellään B-junioreista nuorempiin. Myös A-juniorien osalta toiminnanjohtajalla on vahva usko, että toiminta kyettäisiin yhteistyökumppanien tuella pitämään yllä ilman edustusjoukkueosakeyhtiötäkin.

– Se olisi ehdoton tavoite.

Blues juniors oli tämänhetkisen kaltaisessa tilanteessa jo viime vuoden alkukuukausina, kun maaliskuussa 2016 konkurssiin julistettu yhtiö Espoo Blues korahteli saattohoidossa. Silloin A-juniorit pelasivat kauden 2015–2016 loppuun ulkoisella rahoituksella. Kauden jälkeen toiminta pidettiin hengissä ry:n varoilla, mikä ei kuitenkaan ole kestävä ratkaisu yhtälön tyyriyden vuoksi.

Espoo Unitedilta on maksamatta noin 100 000 euroa sen kontolle sovituista viime kauden kuluista. Summa otettiin kauden aikana Blues juniorsin varoista eli sen kassassa on nyt suunnittelematon vaje. Blues juniors on haastanut velan vuoksi Unitedin oikeuteen. Unitedille on kertynyt myös maksuhäiriömerkintöjä noin 5 000 euron ja verovelkaa yli 10 000 euron edestä. Lisäksi Unitedin kotihallista Metro Areenasta on katkaistu sähköt maksamattomien sähkölaskujen vuoksi. Espoo United Oy:n ja Metro Areenan omistaa liikemies Jussi Salonoja.

Blues juniors on 1200 pelaajallaan Suomen suurin jääkiekkoseura. Sen vuosibudjetti on 2 500 000 euroa, joista noin 90 prosenttia tulee pelaajilta ja loput Espoon kaupungilta sekä yhteistyökumppaneilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Espoolaiset voivat huokaista – Metro Areenan pimeneminen ei maksa veronmaksajille

MESTIS | 15.9.2017 14:34
Espoon kaupunki ja espoolaiset eivät joudu Metro Areenan yhtäkkisen sähköttömyyden maksajiksi. lue lisää

Nico Nyberg palaa kaukaloon - takana lähes neljän vuoden tauko

MESTIS | 14.9.2017 14:38
Viimeksi kaudella 2013-14 pelannut Nico Nyberg tekee paluun kiekkokaukaloihin. Hän on Espoo Unitedin riveissä torstaina, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa Kiekko-Vantaan. lue lisää

Espoo Unitedin toimitusjohtaja vaihtuu

MESTIS | 12.9.2017 11:59
Espoo Unitedin toimitusjohtajana noin vuoden toiminut Olli Aro jättää tehtävänsä. Hänen työsopimuksensa on purettu yhteisymmärryksessä. lue lisää

Espoo Unitedissa tikittää jo aikapommi

Muut Sarjat | 5.9.2017 11:00
Espoo Bluesin tarina päättyi surullisesti konkurssiin. Espoo Unitedia perustettaessa johtoporras vannoi, ettei Bluesin virheitä toisteta ja espoolainen kiekkoilu lähtee taas nousuun. Miten tässä näin pääsi käymään? lue lisää

Niklas Tikkinen koeajalle Itävaltaan

MESTIS | Muut Sarjat | 2.9.2017 14:50
Espoo Unitedia viime kaudella edustanut puolustaja Niklas Tikkinen siirtyy Alppiliigassa pelaavaan VEU Feldkirchin joukkueeseen. Tikkisen sopimukseen siirtyy koeaika. lue lisää

Kommentit

Miika Franssila

Espoo United #17 L p
s. 1993 Luumäki
182CM / 92KG
SOPIMUS: 2018 (2019)