Metro Areenassa ei ole tällä hetkellä lainkaan sähköjä.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoo Unitedin kotihallin sähkölasku on maksamatta – ovet säpissä laudoilla

Monitoimihalli Metro Areenassa ei ole sähköjä, koska sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy on katkaissut sähköt sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi.

Espoon Tapiolassa sijaitsevassa monitoimihallissa Metro Areenassa ei ole sähköjä. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi Jatkoajan tietojen mukaan sähköt viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi. Virran katkaiseminen on energiayhtiöille vihoviimeinen pakkokeino, joten laskuja on maksamatta usean kuukauden ajalta. Areenan sähköttömyydestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sähköttömyys tarkoittaa, että hallissa ei toimi mikään. Esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys, paloilmaisimet ja sähkölukot ovat pimeinä. Ulko-ovet on teljetty tällä hetkellä laudoilla ja munalukoilla. Areenan ravintolatoimintaa pyörittävä Restel Oy tyhjensi kylmätilansa raaka-aineista tiistai-iltana.

Erityisen merkittävää on ilmanvaihdon puuttuminen, sillä monitoimihallin kaltaisessa suurkiinteistössä on kosteutta. Koneellinen ilmanvaihto varmistaa rakenteiden kuivana pysymisen. Ilmanvaihdon puuttumisesta seuraa myös hajuhaittoja. Lisäksi on tavanomaista, että energiayhtiöt perivät sähkönjakelun uudelleen aloittamisesta vakuusmaksun. Suurkiinteistön kohdalla se voi olla kymmeniä tuhansia euroja.

Metro Areenaa hallinnoi liikemies Jussi Salonojan omistama Tapiolan monitoimiareena Oy. Sen päähallia ja harjoitushallia käyttävät hänen omistamansa urheiluseuran Espoo Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Jääkiekossa Unitedin edustusjoukkueet pelaavat miesten Mestiksessä ja naisten SM-sarjassa. United on talousvaikeuksissa. Junioriseura Blues Juniors ry on haastanut sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron velasta. Lisäksi sille on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä noin 5000 euron ja verovelkaa reilun 10 000 euron edestä.

Metro Areenalla on määrä järjestää syksyllä jääkiekko-ottelujen lisäksi useita muita tapahtumia – muun muassa Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertti, kansainvälinen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailu, laulaja Juha Tapion loppuunmyyty konsertti sekä Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertti.

– En ole kuullut mistään tällaisesta. Meidän tapahtumamme järjestetään marraskuussa, Juha Tapion konsertin järjestävän Central Line Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Jaana Lepistö huomauttaa.

- En ole tietoinen, että hallissa ei ole tällä hetkellä sähköjä. Hallinomistaja on vakuuttanut, että tulevat tapahtumat viedään läpi, joten en ole huolissani. Konsertti on meille vuoden ylivoimaisesti tärkein tapahtuma, Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertin järjestävän Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anne Knaster sanoo.

Metro Areenan sähkölukot eivät toimi, joten ulko-ovet on teljetty laudoilla ja munalukoilla.

Viivi Rönnberg

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Aleksi Rutanen: "Vähän onnekkaasti se kiekko pomppi sieltä putkista"

MESTIS | 5.11.2017 8:30
Lauantai-iltainen Espoo United-IPK -ottelu ei tarjonnut ainakaan kotijoukkueen maali-iloittelua, sillä espoolaisten ainoasta maalista vastasi espoolaislähtöinen hyökkääjä Aleksi Rutanen. Hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon ja iski kiekon maaliin alivoimalla. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

TUTOn Virkki suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta - espoolaishyökkääjä verissäpäin koppiin

MESTIS | 25.10.2017 19:32
TUTOn Anssi Virkki taklasi Espoo Unitedin Matias Nisulaa karuin seurauksin. lue lisää

Yle: Raimo Summanen käräjille pedofiilihuuteluistaan

MESTIS | 25.10.2017 12:44
Raimo Summasen huutelut Hermes-valmentajalle toivat syytteen kunnianloukkauksesta. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Kommentit

Bernard Isiguzo

Espoo United #76 R p
s. 1999 Helsinki
179CM / 95KG
SOPIMUS: 2018