Metro Areenassa ei ole tällä hetkellä lainkaan sähköjä.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoo Unitedin kotihallin sähkölasku on maksamatta – ovet säpissä laudoilla

Monitoimihalli Metro Areenassa ei ole sähköjä, koska sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy on katkaissut sähköt sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi.

Espoon Tapiolassa sijaitsevassa monitoimihallissa Metro Areenassa ei ole sähköjä. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi Jatkoajan tietojen mukaan sähköt viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi. Virran katkaiseminen on energiayhtiöille vihoviimeinen pakkokeino, joten laskuja on maksamatta usean kuukauden ajalta. Areenan sähköttömyydestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sähköttömyys tarkoittaa, että hallissa ei toimi mikään. Esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys, paloilmaisimet ja sähkölukot ovat pimeinä. Ulko-ovet on teljetty tällä hetkellä laudoilla ja munalukoilla. Areenan ravintolatoimintaa pyörittävä Restel Oy tyhjensi kylmätilansa raaka-aineista tiistai-iltana.

Erityisen merkittävää on ilmanvaihdon puuttuminen, sillä monitoimihallin kaltaisessa suurkiinteistössä on kosteutta. Koneellinen ilmanvaihto varmistaa rakenteiden kuivana pysymisen. Ilmanvaihdon puuttumisesta seuraa myös hajuhaittoja. Lisäksi on tavanomaista, että energiayhtiöt perivät sähkönjakelun uudelleen aloittamisesta vakuusmaksun. Suurkiinteistön kohdalla se voi olla kymmeniä tuhansia euroja.

Metro Areenaa hallinnoi liikemies Jussi Salonojan omistama Tapiolan monitoimiareena Oy. Sen päähallia ja harjoitushallia käyttävät hänen omistamansa urheiluseuran Espoo Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Jääkiekossa Unitedin edustusjoukkueet pelaavat miesten Mestiksessä ja naisten SM-sarjassa. United on talousvaikeuksissa. Junioriseura Blues Juniors ry on haastanut sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron velasta. Lisäksi sille on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä noin 5000 euron ja verovelkaa reilun 10 000 euron edestä.

Metro Areenalla on määrä järjestää syksyllä jääkiekko-ottelujen lisäksi useita muita tapahtumia – muun muassa Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertti, kansainvälinen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailu, laulaja Juha Tapion loppuunmyyty konsertti sekä Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertti.

– En ole kuullut mistään tällaisesta. Meidän tapahtumamme järjestetään marraskuussa, Juha Tapion konsertin järjestävän Central Line Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Jaana Lepistö huomauttaa.

- En ole tietoinen, että hallissa ei ole tällä hetkellä sähköjä. Hallinomistaja on vakuuttanut, että tulevat tapahtumat viedään läpi, joten en ole huolissani. Konsertti on meille vuoden ylivoimaisesti tärkein tapahtuma, Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertin järjestävän Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anne Knaster sanoo.

Metro Areenan sähkölukot eivät toimi, joten ulko-ovet on teljetty laudoilla ja munalukoilla.

Viivi Rönnberg

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jääkiekkoliitto huolestui taas Espoo Unitedista – Salonoja kuultavana

MESTIS | 15.9.2017 14:33
Jääkiekkoliitto on jälleen huolestunut Espoo Unitedin taloudellisesta kyvystä pelata Mestiksessä. lue lisää

Nico Nyberg palaa kaukaloon - takana lähes neljän vuoden tauko

MESTIS | 14.9.2017 14:38
Viimeksi kaudella 2013-14 pelannut Nico Nyberg tekee paluun kiekkokaukaloihin. Hän on Espoo Unitedin riveissä torstaina, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa Kiekko-Vantaan. lue lisää

Espoo Unitedin toimitusjohtaja vaihtuu

MESTIS | 12.9.2017 11:59
Espoo Unitedin toimitusjohtajana noin vuoden toiminut Olli Aro jättää tehtävänsä. Hänen työsopimuksensa on purettu yhteisymmärryksessä. lue lisää

Niklas Tikkinen koeajalle Itävaltaan

MESTIS | Muut Sarjat | 2.9.2017 14:50
Espoo Unitedia viime kaudella edustanut puolustaja Niklas Tikkinen siirtyy Alppiliigassa pelaavaan VEU Feldkirchin joukkueeseen. Tikkisen sopimukseen siirtyy koeaika. lue lisää

Annina Rajahuhta Espoon kriisistä: "Luotan että jokin ratkaisu löytyy"

Muut Sarjat | 24.8.2017 13:44
Jatkoaika tavoitti Vierumäeltä Naisleijonien leiriltä Espoo Unitedin Annina Rajahuhdan. Kysyimme hänen mietteitään Espoon naiskiekon tilanteesta Jussi Salonojan ilmoitettua Espoo Unitedin lopettavan seuran naisjoukkueet taloudellisista syistä. lue lisää

Kommentit

Kim Hirschovits

Espoo United #44 L kh
s. 1982 Helsinki
185CM / 89KG
SOPIMUS: 2020 (2021)
VARAUS: 2002 New York Rangers 6. kierros #194