Metro Areenassa ei ole tällä hetkellä lainkaan sähköjä.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoo Unitedin kotihallin sähkölasku on maksamatta – ovet säpissä laudoilla

Monitoimihalli Metro Areenassa ei ole sähköjä, koska sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy on katkaissut sähköt sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi.

Espoon Tapiolassa sijaitsevassa monitoimihallissa Metro Areenassa ei ole sähköjä. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi Jatkoajan tietojen mukaan sähköt viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi. Virran katkaiseminen on energiayhtiöille vihoviimeinen pakkokeino, joten laskuja on maksamatta usean kuukauden ajalta. Areenan sähköttömyydestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sähköttömyys tarkoittaa, että hallissa ei toimi mikään. Esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys, paloilmaisimet ja sähkölukot ovat pimeinä. Ulko-ovet on teljetty tällä hetkellä laudoilla ja munalukoilla. Areenan ravintolatoimintaa pyörittävä Restel Oy tyhjensi kylmätilansa raaka-aineista tiistai-iltana.

Erityisen merkittävää on ilmanvaihdon puuttuminen, sillä monitoimihallin kaltaisessa suurkiinteistössä on kosteutta. Koneellinen ilmanvaihto varmistaa rakenteiden kuivana pysymisen. Ilmanvaihdon puuttumisesta seuraa myös hajuhaittoja. Lisäksi on tavanomaista, että energiayhtiöt perivät sähkönjakelun uudelleen aloittamisesta vakuusmaksun. Suurkiinteistön kohdalla se voi olla kymmeniä tuhansia euroja.

Metro Areenaa hallinnoi liikemies Jussi Salonojan omistama Tapiolan monitoimiareena Oy. Sen päähallia ja harjoitushallia käyttävät hänen omistamansa urheiluseuran Espoo Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Jääkiekossa Unitedin edustusjoukkueet pelaavat miesten Mestiksessä ja naisten SM-sarjassa. United on talousvaikeuksissa. Junioriseura Blues Juniors ry on haastanut sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron velasta. Lisäksi sille on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä noin 5000 euron ja verovelkaa reilun 10 000 euron edestä.

Metro Areenalla on määrä järjestää syksyllä jääkiekko-ottelujen lisäksi useita muita tapahtumia – muun muassa Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertti, kansainvälinen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailu, laulaja Juha Tapion loppuunmyyty konsertti sekä Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertti.

– En ole kuullut mistään tällaisesta. Meidän tapahtumamme järjestetään marraskuussa, Juha Tapion konsertin järjestävän Central Line Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Jaana Lepistö huomauttaa.

- En ole tietoinen, että hallissa ei ole tällä hetkellä sähköjä. Hallinomistaja on vakuuttanut, että tulevat tapahtumat viedään läpi, joten en ole huolissani. Konsertti on meille vuoden ylivoimaisesti tärkein tapahtuma, Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertin järjestävän Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anne Knaster sanoo.

Metro Areenan sähkölukot eivät toimi, joten ulko-ovet on teljetty laudoilla ja munalukoilla.

Viivi Rönnberg

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Espoo Unitedin pelaaja-arviot 2016-17: Maalivahti suurin onnistuja

MESTIS | 21.7.2017 12:00
Espoo Unitedin ensimmäinen kausi Mestiksessä toi alkuvaikeuksien jälkeen pronssimitalit. Parhaimmat onnistujat löytyivät joukkueen peräpäästä. lue lisää

IL: Espoo Unitedin matka jatkuu - seura löysi uuden yhteistyökumppanin

MESTIS | 13.7.2017 18:23
Espoo Unitedin talousvaikeukset ovat olleet viime päivinä puheenaiheena, siksi moni onkin jo luovuttanut espoolaisseuran selviämisen suhteen. lue lisää

Espoo Unitedin pelaajat valmistautuvat joukkopakoon - palkkoja edelleen maksamatta

MESTIS | 7.7.2017 21:55
Espoosta taas kuuluu ikäviä uutisia, sillä seura ei ole vieläkään maksanut palkkoja. Samalla myös Unitedin Mestis-joukkueen pelaajat ovat alkaneet etsiä pelipaikkaa muualta. lue lisää

Espoo Unitedin kivijalka murenee - kesäkuun palkat maksamatta

MESTIS | 3.7.2017 16:53
Espoo Unitedin on uutisoitu pitkin kevättä olevan varsin suuressa talousahdingossa. Aiemmin uutisoitiin, että seuralla on velkaa Blues Juniorsille yhteensä 100 000 euroa. lue lisää

Yle: Espoo United haastettiin oikeuteen - sadantuhannen lasku maksamatta

MESTIS | 22.6.2017 23:59
Espoo United ei ole maksanut sovittua 100 000 euron maksua Blues Juniorsille. Tämän johdosta Blues Juniors on lähtenyt Ylen mukaan hakemaan summaa oikeusteitse. lue lisää

Kommentit

Juuso Kaijomaa

Espoo United #19 L kh
s. 1989 Joensuu
180CM / 81KG
SOPIMUS: 2017