Espoo United tuomitsee Summasen rajut syytökset - valmentaja selvisi kuitenkin seuraamuksitta

MESTIS / Uutinen
Raimo Summanen kertoi tiedotteessa näkökantansa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Keskiviikkoinen sanaharkka Raimo Summasen ja Hermeksen päävalmentaja Antti Karhulan välillä yltyi poikkeuksellisen rajuksi, minkä osoittaa Jatkoajan ottelun jälkeen julkaisema ääninauha.

Espoo Unitedin toimitusjohtaja Olli Aro myönsi torstaina joukkueen verkkosivuilla olevassa tiedotteessa, että sanaharkka ylitti rajan. Hän kuitenkin painotti, että tapahtumat on selvitetty juurta jaksaen.

− Playoff-otteluissa tunteet ovat pinnassa ja tunnelataus erityinen, mutta tällä kertaa ylitimme rajan, eikä se ole missään määrin hyväksyttävää. Ottelun aikana esitetyt kommentit eivät tue Espoo Unitedin arvomaailmaa millään tavalla ja asia on selvitetty perin pohjin valmennusjohdon kanssa.

Tiedotteessa Espoo United nostaa esille joukkueiden runkosarjan viimeisen kohtaamisen, jossa maalivahdit Mikael Edelmann ja Rasmus Tirronen tappelivat keskenään. Unitedin mukaan Hermeksen valmennusjohto syytti espoolaisten valmennusjohtoa maalivahdin käskyttämisestä tappeluun.

Myös Summanen itse taustoittaa tiedotteessa keskiviikkoisen ottelun kolmannessa erässä tapahtunutta rajua ylilyöntiään.

− Olen kipuillut henkilökohtaisella tasolla erittäin voimakkaasti perättömistä käskytyssyytöksistä, jotka jäivät pyynnöistä huolimatta käsittelemättä.

− Asia on vaivannut minua pitkään ja voimakkaassa tunnetilassa se purkautui väärällä tavalla. Pyydän nöyrästi anteeksi toimintaani Hermeksen valmennusjohdolta sekä koko jääkiekkoyhteisöltä, Summanen sanoi.

Espoo United ei antanut Summaselle rangaistusta, varoitusta tai huomautusta tapahtuneesta, mutta valmentajan huutelut ovat edenneet Mestiksen kurinpitokäsittelyyn. Häneen kohdistuvasta kurinpitopäätöksestä tiedotetaan myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle