Erikoinen episodi tuotti Zaborskylle yhden ottelun pelikiellon

LIIGA / Uutinen
Tomas Zaborsky huilaa lauantain HIFK-HPK -ottelun.
Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on määrännyt HIFK:n laitahyökkääjä Tomas Zaborskylle yhden ottelun pelikiellon.

Zaborskylle tuomittiin 5+20 -minuutin rangaistus sopimattomasta käytöksestä erotuomaria kohtaan keskiviikkona HIFK:n kotiottelussa KooKota vastaan. Pian HIFK:n 3-0-maalin jälkeen Zaborsky löi vaihtopenkillä ollessaan mailansa kaukalon reunaan, ja katkenneesta mailasta irronnut pala lensi kohti muutaman metrin päässä ollutta linjatuomaria ja osui niskan seutuville.

- Zaborsky lyö mailallaan tarkoituksellisesti ja niin voimakkaasti laitaan, että maila katkeaa. Mailan laitaan lyönti ei liity peliin. Katson, että Zaborsky on vastuussa peliin kuulumattomasti aiheutetun mailan katkeamisen seurauksista, vaikka siltä osin kuin katkenneen mailan osa osuu kaukalossa olevaan tuomariin, on kyse epäonnisesta tapahtumasta, perustelee kurinpitäjä Sampo Liusjärvi.

Zaborskyltä jää väliin lauantaina 30.1. pelattava HIFK:n kotiottelu HPK:ta vastaan.

Käyttäjän teirtovaara kuva

Kommentti: Teemu Eirtovaara

Oikea tuomio. Vaikka koko episodi oli erikoinen ja epäonninen, se täytti erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisen tunnusmerkit, ja kuten kurinpitäjä Liusjärvi päätöksessään toteaa, silloin on kyseessä aina ottelurangaistuksen arvoinen teko. Ottelurangaistuksesta puolestaan tuomitaan yhden tai useamman ottelun pelikielto. Nyt Zaborsky sai lievimmän mahdollisen tuomion, jonka säännöt mahdollistavat. Yksi matsi katsomon puolella, tarkkuutta mailan hajottamisiin ja eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle