Entinen tähtimaalivahti kritisoi e-urheilua: "Lapsetkin osaavat pelata tietokoneella"

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Söderström edusti urallaan muun muassa Philadelphia Flyersia.
Kuva © Getty Images
Entinen Ruotsin maajoukkueen ja NHL:n ykkösmaalivahti Tommy Söderstrom avautuu Expressen-lehdessä suorin sanoin e-urheilusta.

Muun muassa Ruotsin maajoukkueesta, Philadelphia Flyersista ja New York Islandersista muistettava entinen tähtimaalivahti Tommy Söderström kritisoi tuoreessa Expressen-lehden haastattelussa e-urheilua.

Söderström ei sulattanut seuraamansa "Mästarnas mästare" -ohjelman päätöstä ottaa Counter Strike -pelaaja Emil "HeatoN" Christensen mukaan suosittuun kilpailuun. Tosi-tv-ohjelman ideana on eri urheilulajien taitajien keskinäinen kilpailu useissa lajeissa.

− Minulle kyseessä on peli eikä mikään urheilu. Mitä seuraavaksi? Yatzy vai backgammon, kysyy Söderström lehdessä.

− Tämä on vitsi. En tiedä tietokonepeleistä hittojakaan, mutta Counter-Strike on vain yksi laji. Mikä seuraavaksi? World of Warcraft? Minun mielestäni tietokonepeleille pitäisi olla (ohjelmissa) oma genrensä.

Söderströmiltä kysyttiin haastattelussa sitä, kuinka pistooliampujat sitten sopivat urheiluohjelmaan. Söderströmin mielestä kyse ei ole kovasta fyysisestä kunnosta tai ulkonäöstä. Hänen mielestään lapsetkin osaavat pelata tietokoneella.

− Tietokonepelit ovat minulle pelkkiä pelejä, eivät urheilua. Kymmenvuotias voi olla yhtä hyvä kuin 25-vuotias. Se ei onnistu jalkapallossa.

Söderström ei pelkää palautetta

Söderström osallistui itse nyt jo kahdeksan kautta pyörineeseen ohjelmaan vuonna 2014. Sen aiempia voittajia ovat olleet muun muassa entiset kiekkotähdet Peter Forsberg, Jörgen Jönsson ja Danijela Rundqvist. Eniten kilpailijoina on nähty entisiä jalkapalloilijoita, mutta jääkiekkoilijat ovat keränneet eniten voittoja.

Haastattelun mukaan Söderström ei pelkää tietokonepelaajien suuttuvan hänelle tämän mielipiteestä.

− Uskon, että monet ajattelevat e-urheilusta juuri kuten minä, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen, laukoo Söderström.

SVT:n ohjelmajohtaja Anders Wistbacka rauhoittelee lehdessä kilpailijavalinnan merkitystä.

− E-urheilu on urheilua urheilun joukossa. Tämä aiheuttaa varmasti keskustelua, mutta ohjelmamme tarkoitus ei ole tehdä lopullista tuomiota tai päätöstä siitä, mikä on "oikeaa urheilua".

» Lähetä palautetta toimitukselle