Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Ensi kauden CHL:ään pääsee mukaan vain pelaamalla.

Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ensi kauden CHL-paikkajako selvillä - Suomesta mukaan viisi joukkuetta

Ensi kauden Champions Hockey Leaguessa on mukana 32 joukkuetta. Kuusi perustajamaata vievät kiintiöstä 24, haastajaliigoilla on paikkoja kahdeksan.

26 perustajaseuraa pääsivät mukaan CHL:ään kolmena kautena välittämättä siitä, miten joukkueet menestyivät kansallisissa sarjoissa. Nyt tuo ennalta sovittu ajanjakso on päättynyt ja ensi kauden sarjaan paikkoja on tarjolla vain peliesitysten mukaisesti.

Kuuden perustajamaan joukkueita pääsee mukaan useampia. Kahdelle parhaalle eli Ruotsille ja Suomelle, paikkoja on viisi. Sveitsiläisiä ja tšekkiläisiä seuroja tulee mukaan neljä, saksalaisia ja itävaltalaisia kolme. Yksi Ruotsin paikoista menee hallitsevalle CHL-mestarille Frölundalle.

Suomesta mukaan pääsee varmuudella runkosarjan kaksi parasta, kaksi finalistia sekä paremmin runkosarjassa sijoittunut välierän hävinnyt joukkue. Mikäli näissä ryhmissä on samoja joukkueita, mukaan kelpuutetaan myös heikommin sijoittunut välierähäviäjä sekä puolivälierässä pudonneista parhaiten runkosarjassa sijoittunut.

Lisäksi niin sanotuista haastajaliigoista tulee mukaan seitsemän joukkuetta sekä tänä vuonna Continental Cupin voittanut Nottingham Panthers. 

Lue myös

Sean Bergenheim joutuu lopettamaan - syksyinen aivotärähdys estää pelaamisen

SHL | 1.2.2018 12:02
Yli 500 NHL-ottelua urallaan pelannut Sean Bergenheim joutuu lopettamaan peliuransa. Frölunda HC:ta tällä kaudella edustanut hyökkääjä ei toipunut syksyllä saadusta aivotärähdyksestä. lue lisää

Joel Mustonen palaa Ruotsiin - suuntana Göteborg

SHL | 14.11.2017 10:31
Maanantaina Pelicansin kanssa sopimuksen purkanut Joel Mustonen siirtyy SHL:ssä pelaavan Frölunda HC:n riveihin. lue lisää

Ruotsin 17-vuotias superlupaus ryminällä sisään miesten maajoukkuepeleihin

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 10:00
Rasmus Dahlin on Ruotsin jääkiekon juniorituotannon viimeisin helmi. 17-vuotiaana hän pelaa jo toista kauttaan miesten pääsarjassa ja teki Helsingissä debyyttinsä myös miesten virallisissa maaotteluissa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sean Bergenheim

s. 1984 Helsinki, FIN
180CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2002 New York Islanders 1. kierros #22