Emma Terho (nro 3) pelasi urallaan yhteensä viidet olympialaiset

Getty Images

Emma Terho ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon

Naisleijonissa urallaan viidet olympialaiset ja kahdeksat MM-kisat pelannut Emma Terho on ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon. Lopullisesta valinnasta äänestetään helmikuussa 2018.

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus on vahvistanut kuusi talvilajien ehdokasta, joiden joukosta kaksi valitaan lopulta KOK:n urheilijakomissioon. Olympiakomitea tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Suomalainen jääkiekkoilija Emma Terho, 35, on yksi nimetystä kuudesta ehdokkaasta.

Muut ehdokkaat Terhon lisäksi ovat hiihtäjä Astrid Uhrenholdt Jacobsen, skeleton-kelkkailija Ander Mirambell, hiihtäjä Kikkan Randall, pikaluistelija Hong Zhang ja ohjaskelkkailija Armin Zöggeler.

Äänestys valinnoista suoritetaan helmikuussa 2018, ja siihen saavat osallistua kaikki Pyeongchangin talviolympialaisiin osallistuvat urheilijat.

Terho pelasi pitkällä urallaan niin naisten SM-sarjassa, Venäjällä kuin Yhdysvaltojen yliopistosarjassakin. Maajoukkueessa hän pelasi yhteensä kahdeksat MM-kisat ja viidet olympialaiset, joissa hän voitti neljä MM-ja kaksi olympiapronssia.

Terho oli mukana voittamassa olympiapronssia vuoden 1998 talviolympialaisissa Naganossa, ja hänestä tuli tuolloin 16-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin suomalainen olympiamitalisti.

Kaukalon ulkopuolella Terho on toiminut muun muassa Suomen olympiakomitean hallituksen jäsenenä (2013-2016). Hän on myös ensimmäinen nainen Suomen jääkiekkoliiton hallituksessa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Lue myös

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Välilä teki suomalaista olympiahistoriaa - 20 vuoden odotus tuli päätökseen

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 14:41
Monet Naisleijonien pelaajista olivat odottaneet olympiamitalia jo vuosikaudet. Kukaan heistä ei ollut odottanut kuitenkaan yhtä kauan kuin Riikka Välilä, jonka edellisestä mitalista ehti kulua peräti 20 vuotta. lue lisää

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Kommentit