Ei mikään heittopussi - Etelä-Korea piinasi Kanadaa tosissaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada välttyi nololta tappiolta.
Kuva © Sami Kemppainen
Etelä-Korea selvisi kunnialla ensimmäisestä maaottelustaan suurta kiekkomaata vastaan. Suursuosikki Kanada ratkaisi Moskovan-turnauksen avausottelussa 4-2-voittonsa vasta lopussa tyhjiin isketyllä viimeisellä maalilla.

Pelin kuva oli odotettu. Kanada hallitsi ja Etelä-Korea puolusti sinnikkäästi. Korealaisten KHL-taustainen maalivahti Matt Dalton sai huhkia 45 torjunnan verran. Kanadan otteista puuttui viimeinen terävyys, ja se näkyi myös viimeistelyssä, kun mainio Dalton onnistui kiekon pysäyttämisessä kerta toisensa jälkeen.

Aivan alku ei olympialaisten isännöintiin valmistautuvan Etelä-Korean historiallisessa ensimmäisessä Euro Hockey Tour -ottelussa mennyt nappiin. Kun maalivahti Dalton oli vasta palaamassa maalilleen pelattuaan kiekkoa maalin takana, hukkasi Etelä-Korean puolustaja pelivälineen, ja Kanadan Matt Frattin sai iskeä helpon 1-0-maalin.

Siitä ei alkanut kuitenkaan suursuosikin vyörytys, vaikka moni oli etukäteen povaillut Kanadan helppoja maalijuhlia. Sen sijaan korealaiset iskivät kahdesta terävästä hyökkäyksestä itselleen 2-1-yllätysjohtoaseman ensimmäisen erän jälkeiseksi tilanteeksi.

Vaahteranlehtipaitojen lepsuilusta kertoo se, että molemmat maalit viimeistellyt Kim Sang Wook sai kahdesti hassuttaa kanadalaisvahti Ben Scrivensin aivan maalin edestä. Kaudella 2012-13 kaksinkertainen maalintekijä edusti Mestiksen HCK:ta.

Toinen erä oli suvereenia Kanadan hallintaa. Dalton kesti pitkään kiekkosateessa, kunnes Marc-Andre Gragnanin kuti ylivoimalla tasoitti pelin. Pian perään kanadalaisten kovimpiin nimiin lukeutuva Wojtek Wolski teki 3-2-voittomaalin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Kanadalaisten viimeistely oli saamatonta ja Korea sinnikäs, joten Kanadan johtoasema ei siitä enää kasvanut. Vähissä olivat korealaistenkin tilanteet, ja kun nouseva kiekkomaa yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, ratkoi Quinton Howden lopulta ottelun tyhjiin tekemällään 4-2-maalilla.

Kelpo lailla kovasta haasteestaan selvinneen Etelä-Korean seuraava vastustaja Moskovassa on perjantaina Suomi.

» Lähetä palautetta toimitukselle