Eetu Sopasen ura ohi

LIIGA / Uutinen
Sopasen viimeiseksi otteluksi jäi marraskuun 2016 peli Lappeenrannassa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KalPan puolustaja Eetu Sopanen joutuu lopettamaan peliuransa loukkaantumisen takia. Hän oli ennen lopullista lopettamispäätöstään ollut jo 14 kuukautta sivussa tositoimista.

Eetu Sopanen kaatui marraskuussa 2016 päin joukkuetoveriaan SaiPaa vastaan pelatussa ottelussa. Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt puolustaja etsi lääkärien kanssa pitkään mahdollisuuksia jatkaa uraansa, mutta lopulta päätös uran lopettamisesta oli pakko tehdä.

− Nyt voisi jo todeta, että pitää käydä todella syvissä vesissä ponnistaakseen ylöspäin. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja lukuisista yrityksistä huolimatta oli täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa, Eetu Sopanen kertoo KalPan tiedotteessa.

Sopanen ei ole tällinsä jälkeen pystynyt elämään normaalia elämää. Hän pyrkii nyt opiskelemaan, mutta vamma tuo siihenkin omat haasteena.

− Tämä on ollut ihan päivittäisellä tasolla kamppailemista ja selviämistä. Yli vuosi on jo taisteltu ja tämä oli ainoa jäljellä ollut ratkaisu. Vamma ei tällä hetkellä kuitenkaan anna mahdollisuutta täysipäiväiseen opiskeluun, joten täytyy tarkasti miettiä, että mitä pystyn tekemään. Kova halu olisi kuitenkin tulevaisuudessa työskennellä vielä urheilun ja etenkin jääkiekon parissa.

Pelicansin kasvatti Sopanen ehti pelata urallaan 35 liigaottelua keräten viisi syöttöpistettä. Hän kuului vuonna 2016 kotikisoissa kultaa voittaneeseen nuorten MM-kisajoukkueeseen. Siinäkin turnauksessa Sopanen koki loukkaantumisen, sillä jalkavamman takia kisat päättyivät jo alkusarjan Slovakia-otteluun.

Jatkoaika uutisoi Sopasen uran olevan katkolla jo elokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle