Ducksin peli kateissa, Devils elättää vielä toiveita

Predators kiusasi laiskaksi käynyttä Ducksia.
Selänteen ja Koivun yhteen liittäminen ei auttanut Anaheim Ducksia Nashville Predatorsia ja Pekka Rinnettä vastaan. New Jersey Devils otti elintärkeän voiton Tuomo Ruudun johdolla.

Teemu Selänteen ja Saku Koivun paluu samaan hyökkäysvitjaan ei auttanut Ducksia lentoon. Pekka Rinne torjui lukemin 27/29 Predatorsin ottaessa 5–2-voiton jäähtyneestä ankkaparvesta. Sami Vatanen joutui katselemaan ottelua jälleen sivusta.

Viimeisestä seitsemästä ottelustaan viisi voittanut Predators rokotti laiskaa Ducksia jo ensimmäisessä erässä peräti neljällä osumalla. Ducksin maalilla pulaan joutunut Jonas Hiller vaihdettiin tämän jälkeen Frederik Anderseniin. Kolmanteen erään Hiller kuitenkin palasi maalille ja torjui viimeisen erän puhtaasti.

Predatorsin riveissä kahden maalin iltaa pääsivät juhlimaan sekä Mike Fisher että Colin Wilson. Patric Hörnqvist pääsi myös maalintekoon ja merkkautti lisäksi kaksi syöttöpistettä. Matt Cullen saalisti kaksi syöttöpistettä. Ducksin maalintekijöinä toimivat Kyle Palmieri ja Daniel Winnik.

Käytännön tasolla Predators alkaa olla ulkona pudotuspeleistä, mutta säilytti kuitenkin voitollaan yhä pienen teoreettisen mahdollisuuden. Joukkueen edellä ovat seitsemän pisteen etumatkalla Phoenix Coyotes ja kuudella pisteellä yhden ottelun vähemmän pelannut Dallas Stars, kun pelaamatta on enää viisi ottelua.

Devilsin pudotuspelihaave yhä hengissä

New Jersey Devils otti kotonaan elintärkeän 2–1-voiton tiukassa ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Voitollaan Devils piti haaveet pudotuspeleihin pääsystä yhä hengissä. Joukkue on nyt kolmen pisteen takaa-ajoasemassa viimeistä villi kortti-paikkaa hallussaan pitävään Blue Jacketsiin. Capitalsin piste-ero pudotuspelipaikoille on neljä pistettä ja todennäköisyys käymässä olemattomiin.

Vähämaalisen ottelun maalinteon aloitti Aleksandr Ovetškin ensimmäisen erän puolessavälissä. Toisen erän puolenvälin jälkeen Tuomo Ruutu tasoitti tilanteeksi 1–1. Osuma oli Ruudulle vasta kauden kahdeksas, mutta jo toinen peräkkäisissä peleissä.

Ottelun ykköstähdeksi nousi Ryan Carter voitto-osumallaan kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia.

Chicago Blackhawks vei Columbus Blue Jacketsilta voiton lukemin 4–3. Ottelun sankariksi nousi voittomaalin viimeisillä sekunneilla tehnyt Ben Smith. Smithin osuma tuli alle neljä sekuntia ennen ottelun päätössummeria. Blackhawksin maalilla Antti Raanta torjui lukemin 24/27. Teuvo Teräväinen joutui katselemaan tämänkin ottelun sivusta.

Phoenix Coyotes pääsi Edmonton Oilersille kärsimästään 2–3-voittolaukaustappiosta huolimatta kampeamaan saamansa pisteen turvin viimeiselle villi kortti-paikalle ohi Dallas Starsin. Starsilla on kuitenkin pelattuna kaksi ottelua vähemmän.

Detroit Red Wings vahvisti asemiaan ottamalla 3–2-voiton Buffalo Sabresista. Neljä ottelua putkeen voittanut Red Wings on itäisen konferenssin ylimmällä villi kortti-paikalla kolme pistettä takana tulevaa Blue Jacketsia edellä.

16 ottelua vamman vuoksi sivussa ollut Pavel Datsjuk palasi Red Wingsin kokoonpanoon ja kellotti yli 17 minuuttia jääaikaa teholukemin +1.

Ville Leinolle merkittiin syöttöpiste Sabresin ensimmäiseen maaliin.

OTTAWA–MONTREAL 4–7
COLUMBUS–CHICAGO 3–4
NEW JERSEY–WASHINGTON 2–1
DETROIT–BUFFALO 3–2
FLORIDA–CALGARY 1–2
PHOENIX–EDMONTON 2–3 vl.
ANAHEIM–NASHVILLE 2–5