Ducks pysyi pinnalla

Anaheim otti elintärkeän kotivoiton kolmannesta Stanley Cup-finaalista. Ankkajuhlaan ottelun päätti jatkoajalla Martin Brodeurin ohittanut Ruslan Salei.

Maalittoman avauserän jälkeen ensimmäisen osuman iski toisen erän alussa Mark Chouinard. Myöhemmin samassa erässä Patrick Elias tasoitti, mutta samalla minuutilla latvialaispuolustaja Sandis Ozolinsh vei Anaheimin jälleen johtoon maalivahti Gigueren syötöstä. Ozolinshin laukaus ei ollut vaarallisimmasta päästä, mutta mailansa menettänyt Brodeur ei onnistunut sitä torjumaan.

Kolmannessa erässä Devils nousi tasoihin. Maalista vastasi Scott Gomez, joka yllätti 29 kertaa torjuneen Jean-Sebastien Gigueren erän puolivälissä.

Sekuntia ennen jatkoajan seitsemännen minuutin täyttymistä huudatti Ruslan Salei kotiyleisöä viimeisen kerran tässä ottelussa. Salei sai kiekon Oatesin aloitusvoitosta ja ampui kiekon maaliin ilman että Brodeur reagoi laukaukseen lainkaan. Tuloksena oli Anaheimin kuudes jatkoaikavoitto näissä pudotuspeleissä. Ducks on kääntänyt kevään jokaisen jatkoajan itselleen.

Devils johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraava peli pelataan maanantaina Anaheimissa.