Ducks kauppasi Sergei Fedorovin Blue Jacketsiin

NHL / Uutinen
Tämän kauden NHL:n ensimmäinen suuri pelaajakauppa syntyi Anaheim Mighty Ducksin ja Columbus Blue Jacketsin välillä. Kolmen pelaajan diilissä suurin nimi oli Sergei Fedorov.

Sergei Fedorovin ja Ducksin viidennen kierroksen varausoikeuden ensi kesän varaustilaisuuteen saanut Blue Jackets antoi kalifornialaisjoukkueelle vastineeksi hyökkääjä Tyler Wrightin sekä puolustaja Francois Beaucheminin.

- Sergei Fedorov on yksi liigan lahjakkaimmista pelaajista ja voittaja, joka tuo mukanaan suuren määrän kokemusta, nopeutta ja pelintekokykyä kokoonpanoomme, Blue Jacketsin GM Doug MacLean sanoi uudesta pelaajastaan.

Fedorovilla, 35, oli toinen kausi meneillään Ducksissa, mutta nivusvaivojen vuoksi se on alkanut vaisusti. Detroit Red Wingsin riveissä kolmesti Stanley Cupin voittanut Fedorov on pelannut tällä kaudella vasta viisi ottelua, joissa hän on kyennyt tekemään vain yhden pisteen.

Reilun kuuden miljoonan dollarin palkkaa nauttivan Fedorovin siirto antaa Ducksille mahdollisuuden hankkia mahdollisia vahvistuksia ilman, että palkkakatto tulee vastaan.

- Me pidämme Sergeistä ja on ikävä, että meidän täytyi menettää hänen tasoisensa pelaaja, mutta tämä ratkaisee taloudelliset ongelmamme ja tarkoituksenamme on investoida rahat uudelleen, Ducks-GM Brian Burke selvitti pelaajakaupan syitä.

Wright oli pelannut Blue Jacketsissa koko seuran historian ajan kaudesta 2000-01 alkaen. Urallaan 588 NHL-peliä tahkonneen ja niissä 145 pistettä tehneen kanadalaishyökkääjän palkka on tällä kaudella hieman alle miljoona dollaria.

Vasta 12 NHL-ottelua Montreal Canadiensin ja Blue Jacketsin riveissä pelannut Beauchemin ansaitsee tällä kaudella 500 000 dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle