Ducks jyräsi Jetsin kesälomille, Senators säilytti toivonsa

Andrew Ladd ja Ryan Kesler kättelyvuorossa
Anaheim Ducks jatkaa puhtaalla pelillä pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun se kaatoi Winnipeg Jetsin 5-2. Senators otti niukan 1−0-voiton Canadiensista ja venytti sarjan viidenteen peliin. Rangers puolestaan työnsi Penguinsin kuilun partaalle ja joukkue pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotonaan Madison Square Gardenilla perjantaina.

Jetsin ja Ducksin välinen neljäs kamppailu lähti käyntiin isäntien komennossa. Bryan Little huudatti valkoiseen pukeutunutta kotiyleisöä järjestelmällisen kauniin hyökkäyksen päätteeksi ja Jets siirtyi 1−0-johtoon ajassa 16.26. Tuota osumaa ei ehditty juhlia kuin reilu minuutti, kun Ducksin Emerson Etemin kaunis soolomaali yllätti Ondrej Pavelecin. Erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1−1.

Toisessa erässä Andrew Cogliano onnistui maalinteossa. Coglianon maaliin merkittiin Corey Perrylle pudotuspelien neljäs syöttöpiste ja kolmanteen erään lähdettiin vierasjoukkueen johdossa.

Jetsin loppukiriä ei enää nähty

Kotijoukkue onnistui vielä kerran maalinteossa, mutta Ryan Keslerin kaksi viimeisen erän osumaa olivat Jetsille liikaa. Sami Vatanen sinetöi ottelun 5−2-loppulukemat tyhjään rysään 27 sekuntia ennen päätössummeria.

Ducks jatkaa puhtaalla pelillä pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa voittajan ottelusarjasta Vancouver Canucks - Calgary Flames.

Flames johtaa sarjaa 3−1.

Jets kiittämässä kotiyleisöään ottelun päätyttyä

Kanadalaisten taistelu jatkuu

Ottawa Senators lähti illan otteluun selkä seinää vasten ja kesäloma oli enää yhden tappion päässä.

Kaksi ensimmäistä erää olivat molemmat maalittomia ja muutamasta hyvästä maalintekopaikasta huolimatta ei tolppaa lähemmäksi päästy. Canadiensin Carey Price sekä Senatorsin ykkösmaalivahdinpaikan takaisin itselleen napannut Craig Anderson pitivät huolen siitä, että maalisarakkeet näyttivät nollaa.

Viimeistä erää oli jäljellä vajaat 11 minuuttia, kun Senators-laituri Mike Hoffmanin terävä rannelaukaus ohitti Pricen. Uran ensimmäinen pudotuspeliosuma ei olisi voinut enää makeampaan paikkaan tulla, sillä ottelun ainokaiseksi jäänyt maali takasi Senatorsille vielä mahdollisuuden jatkopaikasta.

Canadiens johtaa sarjaa 3−1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Montrealin Bell Centressä.

Vaisut esitykset jatkuivat

New York Rangersin ja Pittsburgh Penguinsin välinen ottelusarja jatkui siitä, mihin se aikaisemmissa peleissä jäi. Pääosin melko latteaksi jäänyt ottelu käynnistyi kuitenkin rivakasti, kun Penguinsin Patric Hörnqvist ohjasi Ben Lovejoyn maalille sutaiseman kiekon ohi maanmiehensä Henrik Lundqvistin.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa lähestulkoon kaksi erää, kun Derick Brassardin maalinedushässäkän päätteeksi tekemä "likainen maali" vei joukkueet tasatilanteeseen. Maali oli Brassardille kevään pudotuspelien kolmas.

Ottelun sankarin ilme kertoo kaiken

Viimeinen erä ei tuottanut ollenkaan maaleja, eikä juuri maalipaikkojakaan, joten ottelua lähdettiin ratkomaan jatkoajalle. Jatkoerää ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun Rangersissa tulokaskauttaan pelaava Kevin Hayes onnistui maalinnurkalta ja otti joukkueelleen tärkeän kolmannen voiton ottelusarjassa. Ottelusarja jatkuu perjantaina New Yorkissa.

Tarasenko, Tarasenko

St. Louis Blues oli ennen illan Wild-ottelua kärsinyt yhdeksän perättäistä vierastappiota NHL:n pudotuspeleissä. Ottelun alkutahdit näyttivät kuitenkin sitä, että tuolle putkelle ei nähdä jatkumoa. Viiden ja puolen minuutin korvilla vieraiden Ryan Reaves antoi tykkinsä laulaa ja vei joukkueensa 1−0-johtoon. Vladimir Tarasenko ohjasi 2−0-osuman Kevin Shattenkirkin esityöstä ja nuottipaitojen kapteeni David Backes lisäsi vielä ensimmäisen erän päätöslukemiksi 3−0. Minnesota Wild oli riisuttu aseistaan jo ennen ensimmäistä erätaukoa.

Tarasenkon toinen oli silmiä hivelevää katsottavaa

Jared Spurgeon kavensi ottelun, mutta Wildin illan ainoa osuma oli laiha lohtu, kun Paul Stastny, Tarasenko ja Patrik Berglund iskivät vielä maalit mieheen. 6−1-voitto tasoitti puntit ja voitot ovat nyt 2-2. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran niin ikään perjantaina, mutta tällä kertaa Bluesin kotikaukalossa. Jori Lehterälle ja Mikael Granlundille merkittiin ottelussa yhdet syöttöpisteet.

OTTAWA - MONTREAL 1-0

PITTSBURGH - NY RANGERS 1-2 ja.

MINNESOTA - ST. LOUIS 1-6

WINNIPEG - ANAHEIM 2-5