Devilsiltä yllätys: maalivahtiennätys muun kuin Brodeurin nimiin

Schneider napsi 29 kiekkoa talteen.
New Jersey Devilsin maalivahti Cory Schneider teki seurahistoriaa rikkomalla Martin Broudeurin 13 vuotta vanhan seuraennätyksen. Tuomo Ruutu onnistui maalinteossa samassa ottelussa.

Ennätys koskee kauden alusta peräkkäin aloitettuja otteluita. Devilsin ottelu Edmonton Oilersia vastaan oli kauden 20. peli ja Cory Schneider on aloittanut niistä jokaisen. Brodeurin 19 pelin ennätys oli kaudelta 2001-02.

Itse ottelua Schneider juhlisti nollapelillä, johon riittivät tällä kertaa 29 torjuntaa. Devilsiltä maalinteossa onnistuivat Adam Henrique sekä Tuomo Ruutu. Ruutu ampui 2-0-maalinsa kauniilla rannelaukauksella oikeaan yläkulmaan ohi Oilers-maalia vartioineen Viktor Fasthin.

Tappio oli Oilersille viides peräkkäinen. Oilers sai myös jobinpostia loukkaantumisrintamalla, kun Benoit Pouliot mursi jalkansa blokatessaan laukausta.

Illan muissa otteluissa Boston Bruins kukisti Columbus Blue Jacketsin 4-3 ja New York Islanders Pittsburgh Penguinsin lukemin 5-4. Molemmissa ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailusta.

Bruins ehti olla ottelussa jo 0-2-tappiolla, kunnes se nousi kolmannessa erässä reilussa 10 minuutissa 3-2-johtoon. Niin helposti pisteet eivät kuitenkaan irronneet, sillä Blue Jacketsin Jack Johnson tasoitti ottelun reilu minuutti johto-osuman jälkeen. Niklas Svedberg torjui voiton Bruins-maalilla.

Islandersin voitto Penguinsista oli jo seitsemäs viimeisissä kahdeksassa ottelussa. Ryan Strome latoi tehot 1+2.

Pittsburgh - NY Islanders 4-5 rl.

Edmonton - New Jersey 0-2

Columbus - Boston 3-4 rl.