Devils jäädyttää Brodeurin pelinumeron, myös patsas rakenteilla

NHL / Uutinen
New Jersey Devils jäädyttää Martin Brodeurin pelinumeron helmikuussa.
Kuva © Getty Images
New Jersey Devils jäädyttää Martin Brodeurin pelinumeron. Jäädytysseremonia pidetään 9. helmikuuta, kun Devils kohtaa Edmonton Oilersin. Brodeur saa myös nimikkopatsaan Prudential Centerin ulkopuolelle.

Martin Brodeurin pelinumerolla 30 varustettu viiri nousee New Jersey Devilsin kotiareenan Prudential Centerin kattolehtereille. Seremonia pidetään 9. helmikuuta, kun Devils kohtaa kotonaan Edmonton Oilersin. Devils ilmoitti asiasta tiistaina. Brodeurille myös rakennetaan nimikkopatsas Prudential Centerin ulkopuolelle.

Brodeurista tulee Devilsin historian neljäs pelaaja, joka saa numeronsa Prudential Centerin kattoon. Aiemmin seura on jäädyttänyt Scott Niedermayerin, Scott Stevensin ja Ken Daneykon pelinumerot. 

- Jääkiekkoilija tuskin voi saada parempaa kunnianosoitusta kuin pelinumeron jäädytys ja nimikkopatsas. Minun pitää jutella kuvanveistäjän kanssa ja pitää huoli siitä, että patsaasta tulee hyvä, Brodeur totesi NBC Sportsin haastattelussa.

Devilsin vuonna 1990 ensimmäisellä kierroksella varaama Brodeur johti seuran kolmeen Stanley Cup-mestaruuteen vuosina 1995, 2000 ja 2003. Hän pitää hallussaan liigan maalivahtien voittoennätystä (691) sekä nollapeliennätystä(125). Brodeur palkittiin uransa aikana neljä kertaa Vezina Trophyllä liigan parhaana maalivahtina.

Brodeur pelasi urallaan 1266 NHL-ottelua, mikä tekee hänestä liigahistorian eniten otteluita pelanneen maalivahdin. Brodeurin hallussa on myös liigan pudotuspelien nollapeliennätys (24). Hän on myös liigahistorian eniten pudotuspeliotteluita (204) pelannut maalivahti. Brodeur on myös liigahistorian ainoa voittomaalin runkosarjaottelussa tehnyt maalivahti.

Maajoukkueessa Brodeur saavutti kaksi olympiakultaa vuosina 2002 ja 2010. Lisäksi hän oli mukana voittamassa World Cupia vuonna 2004. Brodeurilta löytyy palkintokaapistaan myös kaksi MM-hopeaa vuosilta 1996 ja 2005.

Brodeur edusti myös St. Louis Bluesia yhden kauden verran. Hän päätti uransa tammikuussa 2015 ja siirtyi seuran varatoimitusjohtajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle